香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
對我嚟講冇乜意思我本身有Disney+都唔一定要你個account,你為咗sell我先送俾我,我仲以為係正式送俾我,感覺就係俾人呃咗咁
間間都一樣,唔使爭
Hkt半年前email + call話我就快到期,都on99
其實都係睇你大廈多唔多人用 供過於求就自然平 所以每座大廈唔同價就係咁解
hkbn所有sales都係咁架啦
做到生意就唔理你
佢地一個二個係負責開單,唔包售後
續約唔關佢事
續約全部係靠海鮮價系統,佢鍾意俾幾錢你就俾幾錢
load youtube 都斷
1000屌打2x1000
其實真係睇地方睇咩樓,不過新客永遠都係最平
咁即係唔收你錢,免費送比你睇
最好笑係我個上網plan有+disney plus
然後搬屋想轉名
佢話唔轉得D+,淨係個上網可以轉
轉走上網D+要俾返正價
屌到佢仆街之後話D+份約可以轉半年
咁又俾佢呃左幾舊水
我本身自己買咗disney+,佢送俾我個個同人share嘅我不如用返自己個個所以我已經冇用哩個account好耐,佢又冇合約話我唔可以share俾人
之前2份寬頻合約都係hkbn,
簽第二份嗰陣有個口音唔正既sales call來講到好多野送,
又話咩hkbn既shoppingmall現金券,
又話今日唔續就冇得送,下次做唔到呢個價,
果時咁岩忙緊又比佢chur住最後續左
點知啲現金券勁難用又多條件,貨品又少,絕大部份用品都要補好多錢先買到

一早已經的起心肝係第二份約完一定要轉第二間公司,
hkbn係老豆簽,半年內幾乎1星期4-5個call/msg係叫佢續約
辛苦左我老豆頂足半年.....

終於係完約前1個月,我即刻簽另一間公司
而家每日開心使用,而且又快又穩定
我都中左佢個netifix伏
打電話黎話 group埋一齊 交費方便
group完發現上netifix設定 冇左取消訂閱個制

個vpn又鳩過人 諗住買黎係大陸翻牆返香港 點知大陸連唔到既
老老柒柒,就算好想用香港寬頻寧願經數碼窿或者老共移動會跟得好過佢哋自己
個陣網上申請/門市登記都話送Disney+唔知1年定幾耐,應該好多人都係送?
hkbn所有sales都係咁架啦
做到生意就唔理你
佢地一個二個係負責開單,唔包售後
續約唔關佢事
續約全部係靠海鮮價系統,佢鍾意俾幾錢你就俾幾錢

簽咗約就會跟份約
所有sales講嘅野一筆勾銷
你搵返條友都唔會show你
hkbn係咁做野。
sales野還sales野
cs還cs
續約還續約( 你當電腦AI)
我果個唔係送
係佢打黎話幫我慳錢

我一直冇check到呢個月先發覺disney+收我錢
Hkbn又再收

佢仲話比左優惠我

真係屌佢老母

我一早話左我票
原本有個account,佢話輸入返account資料activate左佢果邊就得

今日同得講我要另外cancel 原本個subscription 先得

我比左就黎一年錢兩倍disney plus

間hkbn仲話幫我慳錢
成班網上含嘅打手互吹做咩啫,笑撚死
真心仆街hkbn
我仲有半個月完約,屌佢老母上個月打嚟平手簽兩年我都唔屌佢,上個星期又打嚟叫我續話又優惠居然貴咗50蚊,我即刻屌到佢傻
我果間HGC咪又係咁囉
明明1000M夠用有突
有日響我食飯時間打黎講成個鐘
又話續約一定要升級到2000M
屌你!我個router都去唔到2000M啦
俾埋個垃圾hmvod我
本來百零蚊加到$197
份約要到2025先完
見隔離中移動1000M一百蚊都唔使
佢個d+要取消真係好撚煩
嗰陣比佢買一年送一年sell撚到中左伏
下次一定唔撚屌
好快全香港都網試含或者其他網路供應商打手

大家目標一致就係屌柒你間hkbn
唔同2x1000 load youtube 都斷線
個日比屋企屌到仆街,wifi 收晒皮
好彩師傅仲係附近,換得返1000m
唔係話幫HKBN
但PCCW一樣半年就話即將完約
佢呢舊野整出黎就係呃鳩我地錢
分分鐘係個sales自己食撚咗quota 跟住上網賣之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞