香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
咪型囉
梅拿大哥竟然唔係用Deutsche Telecom
有2隻plan,最早期係免費送,之後果d係借,唔還 盒,火牛,hdmi都要收錢
之前send完cut form,叫我1蚊續,24個月
我都搵左第2間,最後無續到,費事下次無左轉會優惠
我唯一一個開嘅post就係屌9 hkbn(另一個就算啦)

諗起都嬲
無啦啦打黎問續約
仲貴過一個weekend之前打黎個option
仲要串話冇可能,話就係個mytvsuper嗰度平左俾我
跟住我一路屌(冇講粗口)一路問佢究竟係唔係真hkbn打黎
叫佢搵經理聽唔肯,cut左我線

之後我打去hkbn問嗰個係咩人
hkbn答我話冇record有sales打過俾我
我又係再屌到癲啦。喂你咁講即係宜家有人冒你地hkbn搵我簽約喎
最後又係冇撚左件事

之後有d做過hkbn嘅朋友話喎d係外判黎

本身我係pccw同hkbn之間跳黎跳去
都跳左兩次
兩邊嘅fiber都喺晒度
自從呢單野之後唔再跳去hkbn
直接續老電
應該都有成十年前,我將屋企固網電話由HKBN轉老電,老電一直話HKBN以登記人姓名不符,拒絕放線,同老電對過N次名都冇錯。

問HKBN CS,屌那星原來佢亂同我改名。

例如我身份證係 CHAN Tai Man, 簽名係Tony(留意我身份證名係冇Tony),佢老味HKBN亂同我改名CHAN Tai Man Tony,而老電比HKBN既資料,就係依身份證既CHAN Tai Man,仆街HKBN就係咁樣話登記人姓名不符。

拿拿聲叫CS抹走個Tony,終於轉到台,但因為咁,遲左幾日,用多左幾日HKBN,之後HKBN就係咁,收多左我成個月正價,我又同HKBN CS嘈左成半粒鐘,佢至肯按比例收。

早一兩年$9買左HKBN股票,唸著穩陣收息,而家$3都冇。

HKBN已永不錄用。
本身冇用開
我細路要轉...
我個陣個sales都係咁講我先轉,其他非同住都冇出過聲話睇唔到,仲以為真係得。頭先check返record應該係佢地唔係用電視開所以睇到
太天真
嘩,原來爆佢仲可以免費升2000
真係當大家水魚…
各位用緊bb100而家最平o大到幾錢??
唔理咩樓咩地區
1000x2 只要你部 router 支援雙 WAN + Load Balancing 係可以做到接近 2000M 嘅速度
點差法
同問, 下年一月到期,而家不停sell我, 而家網上平台續約169, 前約148
私樓
聽過有人話屎媽通1000M都做到78蚊
bb100其實係咪28蚊都得?
無用,我到期之後拖咗幾個月一樣俾埋啲撚狗 plan 我,跟住一 send cut form 過幾日就有條友打嚟出返平價 plan
直接CUT撚左佢
一日唔cut 一日佢都唔撚俾最優惠你
有冇巴打 login 咗
78即係租icable
入唔到了........
1000M係咪成橦樓分?
係 睇130 做唔做到.
呢到有人話免費2年, 1000M, 我真係想見識下, 真係有免費午餐?? 可唔可以Post張約上黎望望........
屌 岩岩續netflix 比左938一年無得share
呢到有人話免費2年, 1000M, 我真係想見識下, 真係有免費午餐?? 可唔可以Post張約上黎望望........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞