香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
唔續約唔係要有通知期(eg 30日)? 可以玩到最後一日先唔續?
香港無乜邊間選擇
smartone一9樣

續約offer貴過新約

我條女話個sales同佢講:咁你之前都享受過新客優惠啦

態度西撚到,之後幫佢轉自由鳥
128 都貴
再拖多陣又平$20
你拖多幾拖就平過新客

新客係官方價
舊客跟海鮮價
最on9係你越早續反而越貴
同佢既股價走勢一樣咁仆街
永遠都係新客最平撚鳩舊客
到期轉會就啱 續約都係on9
我識人公居屋都係呢個價,仲要無disney+
CLS
都有正常例子

之前續約24個月,送mytvsuper12個月,續約果陣話12個月之後會收返mytvsuper的10蚊月費,我提自己到時要cut

但12個月完左,冇收我錢,自動取消左

我估可能係diseny+同hkbn夾埋
我唔同意 有線係我心目中 係王者嘅地位
希特拉都cut 唔到

不過hkbn 我覺得穩定性差咗好多 特別呢一年
早半年日日打離續約真係痴撚線
受左幾年
一完約即轉
完全冇規管都on9
明明有平plan,佢會話冇 仲話幫你睇睇
即係sales 自己俾你
其實間間都係咁
要續約的巴打,可以試下叫佢直接開個最平價offer來見我,撚9佢
最後講埋完約,估唔到2023年仲可以有得同幾近 i-Cable 級數嘅待遇
首先表格並唔係公開,
你要記得點登入,仲要趕喺三日範圍做完先有效,
然後按照佢個規矩,你要列印出嚟簽名郵寄,
而你比佢就寄比佢,佢就電郵向你確認
黑人問號唔續約就係唔續約,點會要人又填表又郵寄
我唔填表難道就唔可以唔續約?
我唔郵寄難道就可以當我續咗約?
講白啲就係故意留難想取消服務嘅用戶

奉勸大家,無論幾平都好,嗰 salesperson 幾熱情都好
(Btw sales負評我個留言有什麼鳩用?大家都係正常消費者,你話我搶你客戶用其他台就話啫)
真係諗一諗先決定用唔用呢間傻閪公司

一日打幾次黎迫人續約
話咗唔撚續仲打黎煩
根本佢地啲sales係倒公司米
平又平唔過中移動
同網上行比啲服務又差幾條街
執柒佢就最好喇
舊客十幾廿年由得佢自動續約係呢d價
有d廢老真係驚麻煩搞到自己食貴plan,例如我老豆老母

咁啱今日屋企斷網 就見到呢個post
收工番屋企想打機都唔得
之前都有前科 靜雞雞斷幾個鐘 去到凌晨2點先用得番
每次續約打黎都比我屌到反皮,我話你等我去門市cut 左你個台,等你個客戶挽留部打比我報價好過啦,你個續約部比既offer 仲貴過新客,我都唔明點解你呢個部門仲生存到,係咪咁多on9客比你水到,跟著問埋佢咩職員no. 叫佢留低客戶記錄咪再打黎傾續約,再打黎就去投訴你
佢同我講 話我幢大廈好多人轉晒
會影響我1000M速度
之後我問佢免費?
佢話本身有免月費嘅月份照交返錢就得
我即刻攞合約同佢講
話之前我同你地公司簽個plan 有承諾保障我速度 依加同我講因為人地upgrade左 所以影響到我 咁係咪應該賠償比我
之後問佢實質影響幾多速度 ping數 又答唔到
最後我同佢講都唔關你事嘅 係你公司閪
問佢攞投訴電話
之後佢就話可以幫你免費升2000MB
Sorry 1999
每次打黎都可以唔同價錢
問你第二間比咩offer之後又可以再平少少送啲黃豆禮券比你
做生意做到咁賤都有
平唔過第二間又係到踩人話咩條線係租人乜乜柒柒
認真, 我之前個sales講到話簽咗netflix plan, 就算netflix有乜改動都可以照share用, 但之後連想加錢共享都冇得加就打咗去hkbn投訴, 佢哋聽返錄音之後俾我即時cut咗個plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞