香港寬頻算唔算最呃人既公司?

562 回覆
1144 Like 13 Dislike
hkbn最嚴重囉
sale 你個時就話d 野跟plan送,到時自動取消,
到時就緊係無自動取消啦(真係合約期間中過幾次),最後要人手取消先得,然後又要1個月前,唔係又收多個月錢,取消又麻9煩要email 問佢拎form, 再人手交form比佢,如果寄失就真係恭喜哂
2023年仲要玩交form
cls公司
又要拉過線嗰下煩
d sales 無王管亂9咁吹呃9人,唔熟個d 咪上當囉
連電話打黎話有錄音個d都係咁猖狂
有次HKBN 斷網,打上hotline 先同你講有工程,屌你有工程好心就send email 通知人先
最近完約話唔還要俾600
問題寬頻要拉線
屋企又唔係成日有人
仲有,續約貴過新約
感同身受
Hkbn真係無恥
送個的乜9 home+ 現金卷先最卜街
你老味個home+ 次次到你買既時候就無貨
又要買夠500先送貨
唔夠數又要俾送貨錢on9
老共新客幾乎全部用甩線
反正鬥吹
寬頻錢都未必係佢交
有無去改聯絡人電話 唔好比班仆街sales打比屋企老人家 (份約係我細個讀書個陣屋企人簽)
我老母個陣一星期收幾個hkbn電話係咁催佢續約
我知sales趁老人家一個唔注意就會自動幫佢續左
之後我入hkbn個網上戶口將聯絡人電話改做我電話
個sales打黎就比曬我聽

頭幾次打黎我都好聲好氣同佢講唔再續約 叫佢直接remark我唔會續約
但之後都重係日日打黎話就快完約 叫我快D續 咁我都照直講唔續 唔洗再打黎
但係佢都係隔幾日就打電話黎講同一樣野 如是者loop左成個月

直到有日佢居然大鳩我 好撚串咁同我講話我出面一定搵唔返咁平 (238$一個月 100MB)
咁啱佢打黎既上一晚HKBN全九龍都斷線 個晚我已經嬲撚到仆街
到佢第二日重打黎講埋d廢話 問我咩原因用左10幾年都唔續
個刻真係忍無可忍 屌柒佢垃圾公司 原本都考慮續下約 而家就一定唔撚續
提佢一定要mark我唔會再續 之後再CUT左佢線
連佢電話都block撚埋

之後佢唔死心換另外幾廿個電話打黎 一聽到係hkbn我就講句唔續約 再直接block電話
直到我換埋hkt上網 連上網線都裝埋 佢都話我自動續左約 要比月費
屌佢老母keep住玩左成大半年
我都無佢咁撚好氣再嘥口水去屌佢
一聽到係hkbn就講句無續約/唔會比錢 直接收線+block

直到有一日 有個陌生電話打黎
不過今次唔係hkbn 係財務公司

財仔:你好黑生 我地係XX公司既 你有一份費用係差香港寬頻未交
:乜撚野 完約已經交曬錢 之後已經無續約 無差佢錢 byebye
財仔:等陣 唔好收線住 其實了解返就完約個邊乜乜柒柒有黃豆費未交....
:(燥到聽唔入耳 準備開波屌佢老母)
財仔:係2蚊
:2蚊?
財仔:無錯 係2蚊 總之係2蚊
:我屌佢老母為左2蚊 佢搵你呢類公司打比我
財仔:呀..... 係呀先生 總之你交返2蚊就以後唔會有人再打比你
入返2蚊去之前交錢個戶口就得 打搞曬你唔好意思 byebye
:
不過講左幾分鐘 個財仔比我屌左幾句都咁有禮貌 我都唔繼續煩落去

最後我用pps入多2蚊落去 就無再收到hkbn電話
屌你老母真係痴撚線公司 連財仔都有禮貌過班垃圾sales
呢野真係煩撚到嘔 屌極都仲打黎 知唔撚知醜
好撚多增值附加費,
陰陰濕濕咁
企業文化唔同曬以前,
以前好均真
搞咩蝕咁多
講起就嬲,先唔講網速廢,要加錢租modem 但網速根本就去唔到合約講嘅速度,仲迫人要簽2年半長約,因為住嗰個屋苑冇咩選擇,焗住要揀。最近就快完約嘅時候佢地啲on9 telesales 打黎,講得勁隱晦,話你可以以家續左約先,之後有冷靜期點都有得取消,但講得勁含糊,以為可以搏我唔為意應承續約,真係極無恥。已經比左counter offer 話有另一間月費比你平,你做唔到呢個優惠就唔該唔好再打黎。屌佢老味之後前前後後仲十幾二十次唔同人打電話黎叫我續約,我屌你老味,嗡埋一樣嘅script 唔全唔理個客嘅pain point 係邊機械人咁嘅撚樣。我未見過一間retail 公司可以咁差 我一定唔會再幫襯!!服務、質素、價錢冇一樣掂、執柒左佢啦柒頭
間間都係咁.你同佢講要cut form先有最優惠價
https://ynews.page.link/iHPae
經濟唔好, 燒埋佢嗰搭
你幾時簽?如果D+初初出果期,幾乎所有plan都送

我當時主plan係D+,再送一年電話plan,抵到仆街
你去續租果到睇,一般一個橙色格=1個plan,所以取消個主體就可以取消埋個mytv

除非你個mytv 係獨立買,佢會自己獨立一格

應該係
個自動續約係hkbn定係disney+出email?
嗰陣開新ac用佢送嘅disney+,冇加過信用卡有冇影響?
HKT 一鳩樣
完約早大半年已經係咁叫你續cls
有線上網依10年間用過2次,使用上同取消都叫正正常常

但有期唔記得交費,收左好似幾十蚊附加費之類,我個plan一個月好似80左右

同埋取消交機既地點好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞