【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
用完冇咩感覺
想問下ysl night reboot serum如何?
想買有少少油份但又唔會塞毛孔既精華
我認真睇一睇其實佢算係乳液多過化妝水
同埋預防性嘅嘢都好難睇到實質效果,唔同美白醫暗瘡效果可以好戲劇性
What makes it so special?
Smooths wrinkles.
Reduces puffiness and dark circles.
Strengthens the skin.

三樣都真,佢呢隻serum有填充物可以即時撫平細紋
但唔係減淡細紋
洗個臉或者抹甩咗就恢復原狀
好多眼精華眼霜都係咁
維他命A精華眼霜有冇推介
咖啡因可以去水腫
喊完扮冇事最好用
如果塊臉係朝早訓醒同夜晚差兩個圈就有用
實際上本質上鬆弛就冇咩效
可以全面搽
唔會塞毛孔,中強度去角質精華嚟

Shake well before use and apply at night. Not suitable for sensitive skin. Tested under dermatological control.

Before use: Do not use at the same time or within 24h following the use of another exfoliating product, or dermabrasion treatment containing Retinoic Acid, Phenol, Salicylic Acid, Alpha-Hydroxy Acids, or Beta-Hydroxy Acids. Do not use this product if you have undertaken a tanning session (UV) in the past 7 days.

潤膚劑去角質媒介

AQUA / WATER, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LIMNANTHES ALBA SEED OIL / MEADOWFOAM SEED OIL, ISONONYL ISONONANOATE, GLYCOLIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, HYDROXYETHYLPIPERAZINE ETHANE SULFONIC ACID, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, GLUCOSE, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, CEREUS GRANDIFLORUS FLOWER EXTRACT / CACTUS FLOWER EXTRACT, HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS EXTRACT, ADENOSINE, ASCORBYL GLUCOSIDE, HYDROLYZED LINSEED EXTRACT, CITRIC ACID, LACTIC ACID, XANTHAN GUM, PANTHENOL, TOCOPHEROL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, SALICYLIC ACID, CARAMEL, LIMONENE, PARFUM / FRAGRANCE
你要留意有冇同其他用緊嘅嘢撞
同埋呢隻精華酒精、AHA、BHA三管齊下,要自我評估受唔受得住
官網寫到明敏感肌不適用
維他命A精華搽全面
眼部產品除咗包裝之外其實大部分都係價格markup咗嘅面霜
中強度去角質咁激動?
會唔會油性肌比較啱用?定唔關事?
牙志突破盲腸我一直以為佢講緊醫暗瘡
但維他命A保濕會唔會冇咁好?
要另外搽保濕,臉部都一樣
我幾個朋友幾年前買完都係咁講
最多眼底冇咁乾
咁要查兩種serum?
如果係VA精華就搽保濕cream
VA cream就搽保濕精華
我本身鍾意飲齋啡or expresso
唔覺有咩去水腫功效

Btw呢排用緊朋友送嘅forderm cosmeceuticals intensive firming eye serum 韓國牌子嚟
上網search揾唔到詳細成份
淨係見啲啲賣野web
佢嗰牌子official web又唔見有呢個産品
【淘宝】https://m.tb.cn/h.530O7Bj?tk=UK3vdD9C7nK CZ0001 「韩国孚登眼部紧致眼精华淡化细纹保湿抗皱 鱼尾纹眼袋黑眼圈眼霜」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开
정제수,다이프로필렌글라이콜,글리세린,알부틴,폴리글루타믹애씨드,아데노신,팔미토일펜타펩타이드-4,에스에이치-옥타펩타이드-4,에스에이치-데카펩타이드-7,에스에이치-펜타펩타이드-19,올리고펩타이드-29,아세틸헥사펩타이드-8,카바잎/뿌리/줄기추출물,녹차추출물,초피나무열매추출물,할미꽃추출물,어스니어추출물,레시틴,디포타슘글리시리제이트,카보머,알지닌,소듐폴리아크릴레이트,에칠헥실스테아레이트,트리데세스-6

Google翻譯

純化水、二丙二醇、甘油、熊果苷、聚谷氨酸、腺苷、棕櫚酰五肽-4、SH-八肽-4、SH-十肽-7、SH-五肽-19、寡肽-29、乙酰基六肽-8、卡瓦葉/根/莖提取物、綠茶提取物、肉桂樹果實提取物、白頭翁提取物、烏斯尼爾提取物、卵磷脂、甘草酸二鉀、卡波姆、精氨酸、聚丙烯酸鈉、硬脂酸乙基己酯、十三聚醚-6
我個frd成日比條仔搞喊完都用呢隻消腫
佢話幾勁
我自己都用過 但消腫冇咩感覺 因為隻眼本身就唔腫
黑眼圈就完全唔覺有淡到
有抑鬱可以隨身帶一支咖啡因眼精華居家旅行必備,做做下嘢匿入廁所喊搽完精華出嚟又係一條好漢
咁堅 有無邊枝推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞