【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(4)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我都有開
呢款當tone up半個底妝都幾好
想問個無聊問題
搽防曬應該打圈咁搽定單一方向咁搽?
我會跟毛孔方向搽
我用調色防曬打圈會一達達唔靚
聽到好消息好感動!
ddg真係好好用
置頂修復篇有專講激光爆拆,你可以參考下
尋晚用sofina 洗到個鼻好乾淨
心情大好
其嘴唇會有毛傢咩?定係脫人中位?
人中位啊 唔係真係嘴唇
係咁
玉絲 求救
我早兩日生粉刺搽咗白兔牌暗瘡膏 依家搽咗既地方又紅又痕 有少少甩皮 有咩方法/藥膏可以搽 感謝
暗瘡膏有一定刺激性,粉刺冇膿頭發炎唔好用咁勁
要急用即買就去松本清試下呢三隻
Hada Labo HA Supreme Cica Hydrating Concentrate
Arouge Trouble Repair Liquid
Tunemakers Licorice Extract
想請問玉絲iherb有賣嘅advanced clinicals嘅retinol 同 vit c serum 啱唔啱新手用
呢3隻可以退紅? 因為依家有啲紅同腫
retinol濃度應該唔高,記得快啲用完佢,唔用擺雪櫃
vc係衍生物刺激性低啲,但係有添加aha果酸要注意
呢個價錢入門都幾ok嘅
滴管包裝記得留意有冇變色
係,第一隻積雪草,後兩隻甘草
我google 見佢faq話用咗1.3% Retinol Encapsulate, 1.3%對新手好似好高咁, 但我唔識佢呢隻retinol 同其他牌子claim 0.1%嗰d嘅活性一唔一樣
同埋vit c 有添加酸係咪都無乜問題? (如果我本身對酸唔敏感)
用完做好保濕+防曬就ok?
好難講,唔知係retinol連外殼重1.3%,定係純retinol重1.3%
亦都唔清楚佢嘅穩定性,究竟iherb送到你屋企嘅時候係咪有九成或以上活性
冇問題,係
通常用咗維A會對酸敏感啲
我覺得新手由Neutrogena retinol開始都唔錯
價錢貴少少不過真係質素保證
係物理防曬?
屎忽痕又想買野
本身諗緊想試decorte extreme comfort or 雪肌精CLEAR WELLNESS UV Defense Gel
試過上手都好水好清爽

但見玉絲呢排好似幾推薦紫外線預報呢個牌子
想問下有無邊枝都係好水好清爽既
化學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞