[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
出面所謂咩 SEO 大師絕大部份都係神棍,咁易俾你呼風喚雨,雞柵大師就有你份
你明?
咁邊個自稱係米紙CEO?
話就係開朝元老,但老實講貢獻左幾多
好心人地做得成就祝福人地,而唔係喺度酸
自己選擇走,共唔到患難 依家人地富貴係度單單打打
小事嘅程度,連喺office拎嚟當話題都覺得悶

人地搵個朋友入嚟做大茶飯好正常
最多可以話理念不合
果兩件事件又唔知有咩錯 搵人俾意見又唔得,幫人賣下嘢又唔得

分咗手仲講咁多是非,話人綠茶而家呃咗你錢定呃咗你感情呀
原來人地target做試當真,咁「大」罪呀,點算呀? 你笑鳩人不自量力,而家佢地做大咗啦,仲講嚟做乜

利申:而家無乜睇佢地
亦都呃左一開始覺得米channel無錢 到而家都個個月貨金既會員

佢提到個開台攝影師係到個時都係收人500一條片 就已經好大明示喇
成撚個google都係你自己搵啦
同埋佢地三個先係老細
講一句ceo就可以走得
點會有權比佢奪
做到近一年訂閱人數夠吸廣告自負盈虧仲駛咩搵金主入股
你話一開台搵金主都仲話合理
宜家係收成期點解要搵人黎分錢先
咁你都走左講經咩,
覺得維持唔到咪轉方式,
其他三個繼續搞,
咪就係默許認同
應該直頭係一開始個商業模式唔係諗住咁做,
有條友走左入黎指點江山,
未經討論賣賣下月費無啦啦要做商業片
都係果句,
Channel 最重要係人,
你拎個殼係冇春用
而家係
之後唔知既
不過爆呢啲事真係好鬼八婆feel
重想問有冇知咩事可以整合下
似乎冇人明
唔賺錢一世食空氣咩?
靠賣vpn 可以食得飽?
咁其實米紙本身邊個係股東???
早期米紙冇收入係靠市集同搵產品放市集賣黎補貼個台
貢獻幾多唔到我哋呢啲網民去講,一個Channel由零開始係最辛苦,呢樣嘢只有佢哋四個自己知

而我都幾同意,其實祝福會好過開地炮,始終呢啲嘢私底下講會好啲。
我都覺得係
有條廣告片 佢有叫埋空姐朋友一齊拍
因為冇頭冇尾一舊舊
其實冇計
副刊野永遠少人睇
係食同啲爆既料永遠先有人睇
唔係好明,咁人哋想做大有咩問題
三個女仔可能有啲生意上商業上嘅嘢handle唔到
咁搵個有經驗嘅人出手幫手其實好正常

呢位所謂生意人係咪有自己嘅目的或者好處?
一定有架喇,咁但係如果個三個女主持係覺得OK同埋覺得對自己都有幫助嘅,我唔係好明一個幕後前員工有咩好評論
所以我咪話唔知有咩問題
Too long
開台元老就可信? on9
其實三個老細都ok
點解觀眾會覺得個ceo有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞