[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
我係你就收嗲唔覆人啦,比埋下台階你都唔識走,你平時係咪啲一開口啲人就走哂,定還是冇乜朋友

十足十啲識少少扮代表嘅細蚊仔
YouTube只係一個渠道,
人哋依家實際上係營運緊一間媒體公司,
呢個係佢哋嘅事業嚟,你話要唔要搵錢?

你落街打籃球街波當係興趣娛樂,
可唔可以叫班職業籃球員打籃球唔好收錢?
咁佢可能過份擔心
因為不愉快
所以均真d
白紙黑字
變商業模式有咩問題?唔講錢真係成個團隊用愛發電有啲商業片例如介紹商場嗰啲或者未必好睇,但冇人課金點維持到真係做故仔啲片?

拍食極唔肥走幾間餐廳一次至少都要千千聲啦,分分鐘啲嘉賓都要收錢,加埋幕後,唔通靠幾十萬views同like就回到本?
但都要理下人感受
yuki 姐冇咁等錢洗
其餘啲人都要生活
唔改貼錢繼續搞channel 可以頂多幾耐
咁唔知點解佢又簽 隔咁耐先出嚟講 仲撻自己資歷 老屎忽陣徐臭到
呀 佢係咪就係比林二汶溝佢條女個TB?
開公司你估做group project
簽份agreement幾唔閒 唔同意咪唔好簽囉
酸就酸啦男人婆
係呀
點解要簽
因為知佢走個下麻撚煩實有後續囉
而家咪就係有個後續出黎
黐得埋林二汶到都一定唔L正常
一講呢啲通常唔應機,一係就話你係打手
應該屌撚住咁介紹
bob叔直頭人生開外掛..
唔好搵佢黎比較啦
當年Arm channel個Boris最近去米紙做導演,總覺得格格不入咁
簽咗agreement唔講得咁多就自己搵另外兩條女傾啦你老尾,八婆講是非式放上網,你想煽動網民聲援你,但而家嘅效果做唔到之餘仲傷害埋米紙呢個台。

Yuki姐 好在你離開咗米紙咋,真心。
咁舉例嘛
真係淨諗到bob叔
總之就好嬲啦
又唔係好覺
arm channel散左咁佢都要搵食架
可以呀,合則來,不合則去,就係咁簡單
同埋佢講嗰啲嘢跟本就一啲都唔juicy, 真係無人想知
一開始發展係點?0追
我記得之前同佢雞柔去咗金剛crew,估唔到轉個頭嚟咗米紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞