[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
好似係得你哋成個小粉黃泛粉咁周圍ff人哋點良心又剩咋喎
大家都係討論下 討論區 唔係狗吠咬人區
問題1個答案就係堅持呢個初心果個人走咗囉
問題2個答案留喺度嘅人覺得「CEO」指點江山無問題咁就唔輪到走咗嘅人指指點點啦
嘈交係lihkg存在價值同意義
佢都拍緊人地啲理想
如果拍啲片得幾千-幾萬view
幾有初心都無用
都唔關佢事啦
又唔係好似沃門咁欺凌又搞出一命
我都係唔再參與呢個post討論
我都潛水 癲狗開始入黎亂咬人
都冇人知係邊個
On99 唔賺錢點做落去
佢自己唔想賺 傾唔啱quit左成件事就完左
之後關佢咩事
真心, 搵錢有咩問題
自媒體想run落去, 有人做full time, 唔搵財源點做? channel c之前直情開live叫人課金啦
可能佢走嘅時候以為冇左佢個台會唔掂
點知而家仲hit過之前 覺得酸掛
佢係
佢話舊年(2022)仲搵緊攝影師$500拍片,即係開台都係$500 先不論有冇ceo , 唔通佢一走(2022初)米紙就賺大錢?
思覺失調?米紙條條片都有睇
都唔太明佢講緊啲咩
年頭年尾都已經大不同
YUKI係米紙時仲要開市集搵收入
第一次市集嗰時好似十萬鬆D訂閱
第二次就唔記得了
第二次係咪就係完左宣布yuki走?
第二次YUKI未正式宣佈走
不過當時YUKI都已經冇出現係市集
改善SEO?
弱智架?
你所講嘅開台理念係要鬥窮?定食穀種?
其實邊個先係偷換緊概念?
淨係啲片都唔同咗
啱啱開台多啲社會故事
而家淨係食食食
略略睇完覺得成件事只係一個權力鬥爭路線鬥爭失敗嘅人
想搵人同情所以出回憶錄爆料啫
而事實證明三位權鬥成功嘅行啱咗路線
所謂CEO雖然無傳媒經驗但亦都知道觀眾口味
令到米紙逐步成功
所以前聯合創辦人都真係唔好咁怨婦啦
你有初心咪自己另起爐灶囉
另外話佢私人評論嘅又係攞嚟講嘅
你標榜得自己創辦人身份你就已經當自己係權威人士去講嘢架啦
人哋唔認同你就將自己降返落去普通網民咁
公係你贏字係我輸咁點得架
希望唔好再分散大家對微辣事件嘅注意啦
你哋自己路線鬥爭就自己閂埋門傾啦

嗱,我就咁響米紙youtube cap出嚟
公道D我數手指都睇唔到你所講嘅淨係食食食
痴線 退出左仲係度嘈
自己走左寶就認左去啦
係度妒忌人地玩攬炒做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞