[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
開個channel唔係為私利唔通為公益咩
大佬你估人地唔洗食飯
賣香薰野又唔知點解唔實在
咁Jo Malone叫咩?
係咪要賣豬牛羊雞先叫實在
你以為人地賣香薰做LB呀?
屌你老母姓chen
未開台前睇下果子先,同佢做專訪既獨白,再睇下開台個啲片

講完
佢係自己ig講野又關你咩事?
不如你講下有咩公司/機構係面對商業社會無變質?講緊要營運係必然平衡賺錢都理念架。
所以? 唔啱睇咪躝
我自己都好少睇
但人哋營運個channel關你同條傻閪tb撚事?
你而家喺度吠就關我事
原來係岩岩畢業做野嘅忠粉 直接無視
都話,賺錢完全冇問題

個問題係當你係獨立營運時,決策權就係你手

但你引入一個同你完全唔同,睇數字嘅人,你點講初心都冇用
其實我從來無評論對與錯同立場係邊一邊,只係我唔明點解咁多人唔明事主打啲咩,咪從佢角度解釋比大家聽

你講既我好認同,特別香港
一定賺錢係number one
我想問米紙果幾條女算係老闆定員工?
有冇變質一面倒做商業片
CHANNEL擺左係度
有心機咪逐條片拎出黎統計下
咁就知自己講既理據係咪成立
已經走撚左關係柒事咩
自己冇人識就搶fo 博流量
至撚憎d人講野冇頭冇尾扮有深度
幾個都係創辦人
尋晚LIVE都講左背後冇金主
某程度上可以話佢地開始既初心其實3個都唔一致 或者會被年齡愈大愈走向穩定心態
收入又開始愈黎愈高 無所謂吧
即係理念唔同,米紙而家為咗 $$ > 做想做嘅新聞
當中有一個女主持係八婆,一開始就已經以搵$做目標,仲拉咗個外人入去,又偷睇佢私人 message??
答左我先,就算有冇引入ceo都好,舉個例邊間公司/機構面對營運係唔洗平衡賺錢同理念?
果子黎講
都係商業營運
都係要有廣告有人課金
微辣都live成日講背後無金主,老細得6豪子一個

幾年既live都係咁講架,6豪子老細本人咁講Tim架
根本有冇ceo都好,營運係必定會平衡賺錢同理念。一味話人商業化就抹殺米紙,基本上可以地圖炮哂所有公司、組織
朋友?

人地係公司,上市公司,有管理有規模
不過搵到錢,仲搵緊朋友笨柒,$500一條片,又仆街啲
自從佢地上次收麻雀館$賣廣告,我就unsub咗
都係嗰句
人地講就講左
你有權唔信
當然大家都冇證據證明自己講一定啱晒
有人講大話唔等於全世界都一定講大話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞