[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
想同Ruby做愛
人地就同大隻仔結婚
而家日日比人抱起中出喇
估唔到個衰妹咁重機心
唔開名講個故仔就係事實
人格謀殺真係易
先唔講邊個係衰人
啲表達能力真係睇到我燥
最緊要係啲細一搵pt,就要屌尻佢冇左初心
咁究竟平時米紙啲片係咪都好似以前飲食男女咁係廣告

係就比佢哋扼唔少
apple 旗下蘋果速銷(adMart)

賣埋飲品
香港先咁戇鳩 做YouTube同埋直播係唔搵得錢
個個都聖人咁嘅道德標準(自己唔計)
而家條條片都係食,悶能到咸
其實好多廣告啦
我覺得米紙幕前已經算係付出好多好多真誠
係少有有「人味」嘅channel
到而家拍左2年,一定會遇到想拍嘅嘢都拍過下嘅樽頸,所以一定會諗下點樣轉型,唔係點持續落去?Yuki 作為開台元老,可能真係好重視當時個初心,明嘅;但係佢走左後疫情後各channel view數下跌呢個難關有幾難過佢未必感受到。米紙都仲出到泥水媽媽,牛雜匠人同毒孕媽媽呢啲熱門級嘅片,證明方向係啱嘅。

至於啲CEO內政問題,你係局內人你可以嬲,但關我咩事
真,觀眾角度,依家出d片淨係出返同一題材,保證view數既片
真係麻麻地
唔想睇咪唔睇,想睇民生咪睇佢民生野 skip佢commercial 野整合即係想點?
講經咩,個市場好明顯未認為米紙商業啦

而且商業有撚問題? 你舊公司夠商業未?
永遠都係用唔同手法去supports 啲用時間心力嘅故仔架啦
真,明明近期過百萬都係d民生片,但d人就反話得食食食,係咪演算法搞鬼?
唔搵錢成班人上山住,吸露水維生?
啲人(包括yuki)屌嚟屌去都係屌米紙無左初心,走向商業化
但要生存點樣唔商業化?yuki舊公司係咪訂閱制唔收錢?yuki新公司係咪唔收錢?yuki新公司係咪全部人都傳媒出身,無人係做生意出身?
作為觀眾覺得米紙已經好努力去拉上補下
用啲熱門野去補貼啲少眾野/佢地想做既故仔
商業化同食人血饅頭有咩分別
食人血饅頭個台會執
商業化唔會
拍片唔俾搵錢係咪on9
另外o個d公司內部野講出黎把撚咩?
講真
你話佢食人血饅頭係因為佢地既出身啫
我唔否認好多觀眾初頭係呢個原因睇佢地
但佢地無金主既情況下有今時今日既成績,你唔可以否定佢地既努力
好多同佢地一樣出身既channel已經無咁多人睇
同埋佢地個初心“繼續說故事”,我覺得佢地keep到
Yuki走果時諗住無左自己個台遲早搞唔住衣家愈搞愈好仲有大水喉
如果好似之前咁靠觀眾課少少金就死得啦
點生活呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞