[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
Tb真係麻撚煩
叫親辱祺都係好

我求其搵都有幾段係咁,
講嘢食view數就好容易二三十萬以上,
但社會議題呢啲真係好難保證,
好撞手神
弱智
總結:
有個前米紙員工話:
有開國元老引入咗個做香薰生意嘅人入公司
呢個生意人好廢,以改善SEO為名幫手
但佢冇做過新聞、亦冇做過媒體
依家無厘頭變咗做米紙CEO
仲對外聲稱以前一直存在
呢個CEO好大想頭,想搞到好似試當真咁大
搞到依家米紙不倫不類

有能力既應該尋找多D機會
就算係咁又點 關呢件yuki撚事
人又走撚咗又無股份
話知個台點發展都唔同佢事啦 唔比人地傾好晒認同咁樣做有收入去貼個台繼續發展咩
連登啲智障,真係好鐘意求其打個PR 當覆左,就咁掉啲圖出黎唔撚解釋,老馮要明?
好難明咩
Yuki嘅控訴係
一個路人自稱SEO專家,初初只係幫手改影片title, 之後無端端channel賣埋SEO專家嘅品牌爉燭, 再之後又無端端做埋channel CEO
佢走之前嘅米紙好睇好多
走之後就就不停出食評
同埋印象中佢都有爆過另一單料
唔係老馮要明嘅,呢d係講理解力,唔明唔洗衝出黎話比人知自己係低能,連登智將
yuki 有冇樣睇下

走左年半先眼紅人地轉形發展得好
賤得過你,住公屋返垃圾工
不如算吧啦
道不同咪和平分開囉
而家人哋有成果先走出嚟又呢又路
其實你想個channel 永遠有係睇片姐友課水畀你哧去做 但呢樣嘢 好難搞
點解mm 咁成功 點解蘋果可以養咁多人 咁多元化(你睇蘋果走出嘅Channel 幾多 )
個盤有人想要 資源豐富 唔係仲好咩?
睇嚟個所謂大師同打手公司幾熟
但做多咗啦
咁即係以後唔係三個女仔啦?
擺明la
一開波就揾班PR做智將話睇唔明去discredit
我心諗做乜9,咁簡單中文邊會睇唔明
start up 其實好多都會經歷呢個過程
但其實 如果一直都有呢個ceo
而到而家嚟講睇啲片我又唔覺佢地拍嘅題材有咩特別奇怪方向
例如特別同好多廣告商有合作嗰類
作為觀眾我又唔覺個問題係邊
簡單啲講
個老闆想做大茶飯
打手屌鳩元老
試當真係狗
最終係商業野並唔係大眾野
本身睇咁多po都已經唔會逐個覆啦
睇唔明仲要專登打一段嘢去講睇唔明
直接上一頁啦
有咩咁慘 對大部份觀眾無吸引力咪少睇
外國拍自己係山區煮飯都多人睇過拍路宿者開餐既片
其實宜家都唔錯
有社會議題
有飲食
之又有廣告片維生
平衡到大家都有片睇
傳媒製作20年
唔好話傳媒製作啦,做咗20年嘢都唔會寫嘢寫都一舊舊•••掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞