[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
channel c好似係靠大家食J上位,估唔到陸軍裝搵佢地
搵錢係正常,冇錢開飯搵鬼做,收錢賣廣告係正常

搵到個平衡點就得

廣告同普通片搵唔到平衡,自然就會流失觀眾
係囉
屌你拍片唔使食飯?拍食評都有錢買嘢食啦
現有成員都無出聲反對
有乜問題
可能佢地都同意要有一個ceo幫手呢
真,我都成日同d細既講唔好成日同我講人工低,你可以星期六日去搵pt架

咁撚懶就要窮架啦
公司唔掂搵人幫手有咩出奇?
而且個ceo用咩價出貨俾佢哋賣蠟燭先?
公司唔掂搵人幫手有咩出奇?
而且個ceo用咩價出貨俾佢哋賣蠟燭先?
你先係偷換概念
如果真係咁既話,的確有問題
但終極問題係有無因為咁停曬民生野
而大家又唔太覺得有,最多係少左d
哇屌你 破解密碼咩
人地係蘋果做開義工?
你條撚樣拍返啲紀錄片出黎比我地睇下先啦 咪係到講經先
開台成班都賺唔到錢 月入幾萬咪on9啦
佢啲口吻似係嗰啲成世都活喺自己個烏托邦嘅極端左膠
其實有乜問題?
內容唔好睇自然會流失觀眾
關條TB咩事?
都係依兩個其一架啦肥妹白卡咁應該唔會咁心計
邊個最風生水起……
我覺得你講得啱但我對呢個case有啲其他睇法

1. If佢半年就走有無保持初心who knows ,似私怨多
2. 條搵ceo嘅女想搞嘅係私利 同外人拍住上,理解上咋
3. 初心即係咩價值?要非牟利?做大唔可以有?佢哋唔係做洗地job應該就同關心社會無太大衝突,而且好多媒體都有娛樂版同讀者向嘅題材,即係商業體材
4.人大咗就知唔洗標記香港人,商業社會仲狼, 而香港人係商場呑食技術上普遍係一般嗰批,人哋中美之類股權技術同行政手段勁太多。
5.佢day one就對人有成見,不論對錯,唔係咩信人性本善先
6.無乜大城市人非金錢為重,有我都想了解下
指控應該係人工低, 500蚊拍片

有人用教seo身份先提供技術支援再做老細, Yuki埋怨新老細唔係行內人機心重/報價大咬
做CEO當然就係要幫公司開源源,唔明指控有咩根據
我師姐個系
如果只係玩玩下自己有財源就無所謂
但一堆成年人靠呢檔野養家就只有商業化
真係靠班點入去睇片當自己係恩主的人創造唔到合理收入

連燈好關注的所謂社會議題其實觀眾一向少,製作成本又高
飲飲食食易拍又多人睇

正如大把人埋怨香港時事評論youtuber無料,有料的結論唔係香港人所喜歡咪又比你班友杯葛
係香港觀眾決定了市場走向
仲以為有d 咩料爆
真係on99
就咁睇最多只可以話市集賣蠟燭有利益衝突
你要run一間媒體公司搵返商家佬run好合理啫
你咁犀利睇得明講乜
仲有一招可以救米紙
請返呢個Yuki999回朝,搵佢報新聞一定爆收視率
夠騎呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞