[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
其實TB真心比一般女人更撚八婆
簡單整合

Yuki想講本來米籽定位係想偏向做傳媒,唔係想賺大錢

米籽開始做到有少少名氣之後,就有其中一個創辦人拉咗個商界嘅人入局做顧問,慢慢由俾簡單意見,變埋做之後所講嘅CEO

而Yuki宜家懷疑個CEO其實想用米紙去幫自己搵錢,但其他合夥人就包庇或扮睇唔到

雖然Yuki佢已經離開咗米籽,但睇唔過眼自己有份創立嘅品牌發展到咁(定眼紅?),所以就趁米籽兩周年出片嗰陣爆下料

(有錯請指正)
如果今日係其中一位女主持爆料
咁我諗的確值得大家follow
問題係你一個前員工講埋晒啲廢話有咩好值得大家PR
只可以話係無管理理念同公司無制度做出黎結果

三個最高決策人 無經審慎考慮 同無考慮未來問題出現既風險 ,就貿然搵個consultant 入黎做決定同比意見

一定係哩個後果
米紙係勁在點冇錢都唔開會員
平時都唔多人會課金
完全靠自己搵廣告客戶
冇幾多台可以咁堅持
你睇返佢哋新直播
佢哋有講ceo出現左1年半
同埋報價表應該係問人報價吧
無啦啦點解變商業機密

咁佢地RUN左陣發現得記者經驗唔夠做
無錢
唔夠人
無management
呢D問題出現果陣TB係邊?
個channel原地爆炸都唔關呢隻野事啦下嘩
當賭博啫
但成功咗,到時隨時會俾CEO摙住春袋
其冇講
只係話冇金主
咁幕前三個應該就係共同持有
9估
一開始嗰陣你唔反對唔講清楚
而家就走嚟怨
近排無留意米紙 真心唔知
岩岩google完先知
二對一
點樣唔會比人奪權?😂
咪係,參考下同行報價表有幾撚出奇,唔撚賺錢係咪yuki你條tb出糧
佢幾篇嘢都係針對同一個人

所以就算佢係擔心佢嘅前同事,佢擺到明係驚呢一個喊喊人同佢搵返嚟嘅CEO食咗間公司。

呢個就係佢一廂情願嘅諗法

利申:中化閱讀理解、Listening A
宜家老細有三個
宜家比人話奪權嗰個係一
即係其餘2個可以反佢
個權唔會係得一票加ceo嗰邊贏
ceo唔係老細
走左都係咁mon實米紙
爆啲小事當有猛料爆
簡單黎講佢咪暗示緊而家搵米紙報價可能仲貴過試當真咁

走哂商業運作 ,小店搵佢幫手宣傳都可能收天價咁

咪同 開台理念唔同
成單嘢兩個位啦主要

Ceo 嘅身分

點解要偷睇佢fb
我理解係佢指有條女拉出面人入嚟搵錢
類似有私心嗰種 但其實對大眾可能無乜問題
佢哋自己條氣順唔順係內部行政解決嘅事

但 有人分享咪聽下
咁米紙宜家平均計view數唔會少過試真
但講一年前就别話既
如果CEO掌管咗所有marketing嘅資料或者生意嘅來源,都係有啲問題,至少Fiona一定冇能力自己搵到啲客先,佢一定係全部心機放晒落去拍片,唔會理呢啲嘢。
如果係咁
第一時間諗起依單嘢
呢d濕碎
大半年前一樣有廣告
你知唔知講緊咩野

結果係 三個老闆 一個走左

你覺得 係傾個時另外個兩個老闆唔係企係ceo個邊 係企係邊到邊?
CEO大半年前都喺度,不過我個名唔係CEO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞