[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
打造 nlm
好明顯 呢個叫Yuki嘅

就好唔妥呢個 seo/ceo 權力擴張

當然仲有拉佢入局嘅呢為‘成員’

Yuki 嘅口實係初心

但係香港講初心 食得屎架

梗係流量至上啦

商業化最終會唔會搞死個台係另一件事

只係出局hard feeling

so sad 咯
巴打係造馬唔係造假
如果佢唔係死肥TB
可能都會撐佢
睇左咁耐
得偷睇人inbox message叫做嚴重啲
其他指控完全都唔係問題
support 米紙
睇到一個懶係有原則既失敗者,係到懶人地,同埋叫春
Support米紙 基婆、 香薰ceo 、定CEO朋友?
如果檔野係玩玩下,得閒先拍下咪可以剩做自己想做既故仔囉
但睇落又唔係,最後又係要去市集賣野幫補

既然係想靠檔野維生既,咁當然要營運
自然要拍廣告片同收返正常價,唔通次次都自己補貼次次都告急?
如果無呢個”朋友”入黎搞搞震既話,
我諗Fiona 依家直頭唔會係度,因為搵唔到食。

搞Channel 有理想係重要,但搵食都好重要。
一周年個時,三個女仔連衫都買唔起,
Fiona 個樣直頭C9咁(希望Fiona 睇到唔好介意)
Sybil 做直播直頭影到間房道牆係爛既。

依家有d成績,有前手足係度單單打打。
你係當人朋友既,就更唔應該係網上講埋呢d說話。
點會當人係朋友 單打一個再話其餘兩個傻嘅
結果論嚟講 最近嘅片成績好而唔覺Channel大方向有變 作為觀眾唔覺得有咩問題
當人朋友會偷睇人Facebook msg?
報新聞就報新聞啦
搞咩賣香薰呀
我要買自己唔識搵咩
學蕭生讀新聞搭單賣凍肉咩
比黎生睇到真係激到彈返起身啊
背後笑鳩人又係咪朋友?
笑鳩人仆街啲,定係做人唔道德仆街啲?
米紙已經平衡得好好,商業片同民生片都好睇
無錢賺點拍呀
Yuki收皮啦,走咗係道說三道四
背後笑鳩人好道德?
公開架大師...背後...你咪公開睇緊囉
所以話 齋靠觀眾就食得屎
尤其嗰啲冇獨立思考嘅人
佢話人地偷睇果個msg係佢笑鳩佢同話佢野心好大
咁樣背後講人算唔算不道德?當唔當人地係朋友?你答咗我先

佢而家自爆咗件事就係話俾人知佢幾撚八婆
肥佬黎用蘋果日報搞adMart嗰陣你條打靶仔係咪仲未申請到單程證落嚟香港啊?
爆完單野我淨係知有個主持好撚賤
信用評分未夠點申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞