[突發] 米紙 開台元老Yuki爆料整合

780 回覆
68 Like 141 Dislike
佢晨早退出左重關佢事?
開間飲食小店 你去報個價咪知
全世界D公司一開波就上市?
全部公司一開頭就有規模?
宜家咁多大既YOUTUBE台做得起既你估佢地冇CEO?
呢個有d tricky, 佢話「舊年」仲搵佢$500一條,其實佢自己都只係「舊年」(2022)離開米紙,果陣咪就係靠擺攤補貼channel
你岩 見你係米紙粉絲 就唔同你討論落去
幾條保險,最近仲有條b boy咁都無問題?
個風格幾似後期arm channel
如果你話Yuki有心屈,就全部唔洗睇
睇前文後理,佢明顯意思係講佢地搵人笨
你講緊咩?係好似諗錯方向
呢個即係講緊開台初期
當然都會有人講你地做生老闆就要出合理人工
你蝕錢唔關人事
仲有條麻雀館片
講到創業、新開、冇黑底
根本間嘢背後都係傳統麻雀館老細
即係意思係報價照收十萬?

成本價 1500,攝影師

太貴 唔得

再搵攝影師,說服到佢地500,300一工,幫助良心小店?
你岩 見你係米紙粉絲 就唔同你討論落去〈〈〈你都轉得幾快
一分鐘唔夠又繼續同我傾
大家一毫子都冇出過,
呃左d咩
唔啱睇咪唔好睇
唔覺有問題
有問題市場自然會淘汰
youtuber 一日就可以收皮
無錢食飯,講咩初心
其實yuki都唔係針對全個channel,似乎係想屌9其中一個女主持有心帶人入去食咗米紙,商業化,令到變質
我只想講米紙做得起都係近一年既事?
開台搵人捱義氣$500就得,佢走左咁做就搵人笨?我覺得無前無後好難judge
有冇俾$唔係重點
討論區,就係用嚟討論 / 嘈交㗎啦
你鍾意ff咪慢慢
我連最近好紅嗰幾條都冇睇
係唔撚知人哋點做關條傻閪同你條撚樣咩事 仲要上網借啲意唱啫
其實無對與錯 咪留返市場決定
有好多人好有理想架
打份工話自己為左服務社會乜乜乜
滿足感同幫到人就係自己工作既動力咁
yuki係大波靚女我就撐佢
咁宜家米紙都有做d民生野,
不過比例上就冇咁大,
7成食野、廣告,
3成民生本土野,
呢啲有好有唔好,
但如果可以持續落去,
咁樣其實都叫冇背離初心
再退一萬步
簡單啲講

如果啲濕鳩廣告夠供養fiona嘅深度訪問香港行業片
我最多揀片嚟睇 我都會繼續睇

前提佢賣啲唔好存心呃人嘅廣告
樓盤明買明賣我算 保險當睇唔到 麻雀開始反感
真係唔好再試觀眾底線

講真冇水喉你邊有資源做訪問 有幾新聞人有本錢蝕住做
對與錯就一定有,不過係主觀,你可以覺得冇,我可以覺得有
市場決定就一定㗎啦,唔講屌一屌會收皮咩,微辣都未收皮啦
所以真係好無聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞