Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
今期睇嚟係紅事當白事做
遲太少都係會刺激到向下
飛龍大beat 早兩三個月就經濟好呀
琴日就加息走鬼呀
鮑鮑其實講左要加多2次息先夠喉.
而家都未仲未加息就驚到咁....

wall shit班撚樣一路都屈鮑鮑唔會加息 even減息
班撚樣既FF真心5g jm9
琴日小非農大幅高過預期,今日大非農反而低過預期。過去兩個月嘅數據都向下修正。

不過失業率由3.7%下降至3.6%,每小時工資增長率4.4%,高過預期嘅4.2%。
Tmf都仲係跌 on99
依兩日美元指數同債券走勢相反
美元指數跌但30年債息照升
歸教了
出面風大雨大都係回家好

炒炒賣賣又做韭留美
今晚會唔會見證TMF穿6
TQQQ升,TMF跌
TQQQ唔升唔跌,TMF跌
TQQQ跌,TMF跌
FK
跟我(屌你老母TMF)教未
如果長債連跌三年 又破百年歷史
朱西伯格真係好剋人憎

小心下載Threads藏陷阱!不玩了無法砍帳號、除非IG一起刪掉
https://lih.kg/3436582
無知一問佢有咩問題
點解要處理佢
咩教先
呢度變左TMF教區喎
threads 好垃圾
廢過twitter 勁多
淨係algorithm 已經係
明明攞哂ig 啲acc data
推埋咩mirror anson lo fans 俾我dklm
TMF真係買得太早
都未過加息同期, 係, 為左刺激返經濟, 遲早會減息, 理論上會令TMF升
但: (1)國債市場有其他因素影響升跌, (2)3X股有既耗損, 如果係長時間既下跌(講緊減息會有機會因為大選而開始) 可能會升返都彌補唔到
TMF係有潛力, 但至少情況未變之前唔會想買TMF住
月/季/年供教
SOXL 同WANT 差幾蚊返家鄉先嚟準備跌過
跟你 TMF 屌你老母
月供唔會輸!!
老老豆豆
我諗有排可以屌TMF
又炒rate hike + hold
隨時挾返上4.5%
又話老美債息急升一定有後果,老美經濟承受唔到高息既

而加點解讀

利申唔係傻淡,係買債輸到懷疑人生
呢個劇本由年頭loop到年尾
次次加完就話最後一次 點知加極都仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞