Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
無產階級會戰勝一切!!

齒輪們,請覺醒為人!!
關於ETN風險你google search “ETF ETN分別”已經搵到好多。

除此之外我都唔會考慮FNGU,淨係佢納入隻ETN嘅準則唔透明已經唔抵玩。你解唔解釋到SNOW點解喺入面?

同埋QQQ而家最大嗰幾隻已經佔超過50%,正正經經買返QQQ已經得啦。
升市莫估頂

隨時返上ATH再升一輪
都明正經d渣tqqq 好
係心郁郁睇好faang 會彈好多先想入場
除左 snow 其他9隻都滿意既
Etn 我既理解係債 個風險係發行商有冇機會封笠做成etn 下跌
不過我諗背後間銀行都好大 出事既機會唔大?
Thx ching
both 正皮
又做左小數
S&P 500 年底根本應該破頂 重講4000點

要投都投
年底破4818.62
年底破唔到前頂
銀行會唔會出事..
令我諗返起今年3月發生過既事...
戰車巴上水
月供緊FNGU
佢每次轉股我都留意下再睇轉唔轉返tqqq
始終7隻鐵膽喺度

同埋佢個2x係etf嚟(不過成交量就好低)
屌你老母tmf
巴打應該發過豬頭

畀18-20年底條trend 撳住
rsi背馳
原本預佢2.168 頂到盡先開VIX
估唔到佢有力行到3真係狂牛出閘
美股牛番,好奇黎呢度睇下仲有幾多人,定係已變左死場。
上返60先再講, 前幾年80 All in 果班人有排等
每兩年先回調一次,估計下年都係升
原本TQQQ TMF既6:4,依加都變到7:3,
近幾個月既定期定額一直放落TMF到都穩定唔到個平衡,
正常就應該rebalancing返個比例,賣TQQQ買TMF
但依加TMF咁既樣真係一言難盡。
其實係咪只要美國減息,TMF就一定升返?
就算要等多一年先減息我都可以等,
只係唔確定TMF係咪真係可以升返以前個水平,
個信念揸唔緊
TMF唔係賭緊減息咩?
TMF = 長債3倍速
長債價格升跌同FED加減息關係唔大
主要係睇債市投資者對經濟既預期
未做到機械式操作,唔夠紀律
鷹王style咁勇於講真話
做教育都幾岩佢既...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞