Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
yes, 冇錯
QE無敵論
me 瘋
即係日本央行將10年期債息慢慢升,直至升到1%為止,但又唔想升太急。
升升吓又會突然好似今日咁喺0.605%就買債,將債息壓返落0.6%
公道d講句70%以上KOL 紅既唔紅既都講過今年會崩盤
保守d 既,就會話今年好大機會recession,但都要stay invest
進取d既,就叫人減股買債,做對沖
最柒果d,就係叫人空倉買債,咩1929熊市重現,或者窮人翻身大機會果d
上面果d唔點名

自己追開有明確堅持牛市既,印象中得Ivan Li,雨果
我5.8 average既yen應該會蟹撚哂
可唔可以點名
唔好嬉靈大支
我啲usdjpy淡倉夾到ikuiku
點搞
我d羊蟹到仆街
驚乜 你嗰啲又唔會斬倉
有冇手腳講下 點解2008 fed 放水冇流到落m1度

ref
1. https://tradingeconomics.com/united-states/money-supply-m1
2. https://fred.stlouisfed.org/series/WALCL
反手做空個張 聰明girl
股市根本random
唔記得左做日任
澳洲儲備銀行周二按兵不動,維持基準利率於4.1厘不變,為連續兩次不加息。澳洲連續兩個月不加息,澳元跌0.6%至66.71美仙,澳洲3年期國債孳息回落至3.82厘。

澳洲央行行長Philip Lowe表示,央行或可能需要進一步收緊貨幣政策,以確保通脹在合理時間內回落至目標水平,但這將取決於經濟數據及不斷變化的風險評估。

分析認為,澳洲央行再次按兵不動,反映當局對前景看法較聯儲局更審慎。
室溫常壓超導體發現!? (2) - 詐糊機會上升中?
https://lih.kg/AsPNjFX
#563 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

唔通真係得?
抗磁性啫,但電阻未證實到
不過就算今次唔得,話唔定都會開啟到新嘅研究方向,然後幾年後又會有其他突破
啱啱買咗100股AMSC ($13.89)
唔覺得世界真係從此改變,不過睇嚟有得炒吓,可以當一張貴啲嘅六合彩

見到滙豐升左3倍
由20年計
就諗起果陣隔離成堆人話買gs jpm bac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞