Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
訓醒 又落返曬去 不意外
佢係tmf既朋友黎
自己反社會人格
其實唔洗又出又入買其實齋坐已經升
但就係鍾意做淡
其實買邊隻唔重要
重要係操作果個人
大家應買番d岩自己style既股
自己反社會人格
其實唔洗又出又入買其齋坐已經升
但就係鍾意做淡
其實買邊隻唔重要
重要係操作果個人
大家應買番d岩自己style既股
佢咪認真討論區前群主

不過如果淨係流連喺嗰邊嘅人
啲炒股水平基本上都係咁上下

強勢股post反而多野學
講真 強勢股破高位買
真係唔識欣賞
呢種玩法要成日睇住,一唔妥都走人,自問冇咁嘅精力
我覺得btfd 同月供派最簡單
又想千跌
屌你老母tmf
TQQQTMF
拜登發布行政令,限制美國對華投資

經過數月的商議,拜登政府周三決定,從明年開始禁止美國人投資於一些開發先進半導體和量子計算機的中國公司,從而使華盛頓方面為阻止中國為其軍方開發尖端技術所做的努力升級。

除了禁止對先進半導體和量子計算機進行新的私募股權、風險投資和合資投資外,該行政令還要求在華經商的美國人向美國政府通報對人工智能(AI)和其他類型半導體的直接投資。

華盛頓方面越來越擔心,美國的技術和專有知識可能無意中幫助中國開發可在軍事衝突中用來對付美國的武器。拜登政府去年限制向中國出口先進製程半導體和晶片製造設備,美國還加強了對中國投資美國科技公司的審查。

上述資本管制新規在出台前就已經開始重塑美國投資者的行為。在持續遭到華盛頓方面審查後,風投基金紅杉資本(Sequoia Capital)今年早些時候剝離了其中國業務。據知情人士透露,在等待新規出台之際,其他一些公司已經放慢或暫停了在華交易。

業界周三反應平淡。一些行業代表認為,與議員們已經考慮的做法相比,此次行動的範圍相對較窄。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞