Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咪即係inverted yield curve
如果債息短期內再穿近日最高嗰個位就減,唔穿就再堅持吓先。
即係2024年中recession?
23年Q3-Q4終極牛三?
唔知呢
不過shelter有大約1年嘅滯後,同埋佔CPI 3成
加息差唔多到盡頭啦
負債價,要比返錢債仔 (joke)
負利率
2年 vs. 10年都係倒掛呀
其實傾下止蝕位好過
當年08年股災都冇人預計到
股災前冇走真係輸身家

tqqq跌多過10%都幾乎係會繼續跌

咁eager set 止蝕位嘅話,應該去睇咗洪巴個post 先
屌你老母tmf
今日做咩盤前升咁多 係咪bull trap黎
岩岩都想講 債期彈

不過通常開盤升,盤中又變負,債永遠唔會好似股咁越升越有睇下今晚係咪又係甘
已經回緊喇
穆迪下調十間美國銀行評級 紐約梅隆銀行等列觀察名單https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1712583-20230808.htm
之後多啲留意垃圾債ETF相對美國國債會唔會跌先
https://twitter.com/annaeconomist/status/1688773230901805056
Out 巴 ASMC 係咪要走喇?
睇Google Trends同維基百科Page View Analysis都見到人氣明顯下滑,ib見到short interest都回落到1%以下,即係沽佢嘅人都平倉走哂。短期應該會喺低位浮浮沉沉。不過超導體依樣嘢已經打響咗知名度,今次又唔係炒得特別高,遲早會有下次嘅,只係冇得估幾時。
我就仲未走嘅,不過大家注碼唔同,我嘅決定未必值得你參考。如果太重倉都係早啲撤退好啲。
chok下chok下
屌你老母,又跌,輸咗唔知幾撚多錢
TMF救唔到個倉
Tmf升返上星期跌嗰啲先講啦
想有利潤嘅時候止蝕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞