Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
200% SP500 exposure
高息環境會唔會2/3 UPRO 1/3現金收息好啲
唔知就咁cash嘅息同UPRO個息差幾遠
原來Barbie出過一本串鳩女人嘅書!?
https://lih.kg/3455658
我諗好多焦慮似係你鳩噏造成
反應過敏
造成焦慮(憤怒 驚慌)既人
通常會屌出黎
好易唔理性
變韭菜操作

大G既9up
好易嚇親跟風既人
睇得me咁重
千錘百鍊嘅信念
屌你老母tmf
大G巴
CASH>TMF

ching 回頭是岸
大G自己拿住500萬股VOO,叫人買Apple put 真係菩薩心腸
唔講政見
TLT 暴升嘅可能性真係好細
應該會陰跌 yield年尾可見4.25 - 4.5
U偉大啲, 拯救無數迷途小羔羊, 唔好沈蘋果批船
冇意見
03:21 【股市碾壓“債券年” 出現自99年以來最大的情緒轉變】去年12月份的所有討論都是2023年將是“債券年”。 在冬天的一兩個短暫的時刻,這一呼籲,以及支撐這一呼籲的經濟前景看起來是正確的。然而,現在它正被大量的股票需求所衝垮,這種需求在全球範...

來自秒聞 ‧ 實時財經急報app
https://news.mutemute.com/share.php?a=newsapp&type=news&id=18057d4dd9044599

即係炒軟著陸
Stock is king?

專家食屎論
我睇開果幾個年頭支持重倉長債,放棄納指既blogger都收曬聲了

一口一口+25bps都唔會痛
no shock for bull or bear

bear:
再重新加+50bps, +75bps嘅時候, 5 yr inflation expectations & long term treasury 就崩盤

heavy oil, gasoline 已經穿咗個resistance
之前幾個月嘅energy negative effect re-positive
reception 今次不一樣

bull:
過往40年嘅劇本重複一次
半年時間對我哋嚟講好長,但係對經濟嚟講好短
我哋睇錯咗依半年係事實,不過又唔好即刻信哂no landing
如果長揸LETF
真係要兩邊都落注
分散
用半年時間去睇有d唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞