Leveraged ETF 討論區 (61)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
未詳細睇呀,我都好奇想知100% downside protection係咩意思
不過我估都係long put同short call結合,遲啲我睇完如果有咩發現都會喺度講

Delta 0.691? ITM 都會咁低?求教
越長 duration 個delta 0-1個 price range 就越闊
明明地
oversimplified
delta 你可以當成 到期前入價嘅機率
越長時間就乜都有機會發生
再DITM嘅都有機會唔入價 vice versa
所以duration 越長 delta 個price range 越闊
Delta 係形容實股價格同option價格升跌嘅關係
你張call雖然itm , 但係遠遠未到ditm , delta低好正常
同埋剩餘時間都會影響delta,若果你張call係今個星期五到期,我諗delta最少有0.85
最新牛市指標
thx
盤前又跌
屌你老母tmf
感覺呢度少左好多人討論
明明都升得多
跌得多先多人討論
唔知講咩好
冇營養嘅嘢我又唔想講太多,但係個市我又睇唔透,講唔出任何有營養嘅嘢
靜靜地輸
想知大家預期降息之後,
TMF會回升到幾多
有升過咩?
呢半年橫行
睇幾日就升
伯南克:7月加息或是最後一次 強調任何衰退都可能溫和

前聯儲局主席伯南克表示,普遍預期中的聯儲局下周加息可能是本輪緊縮行動中的最後一次。「看起來非常清楚,聯儲局在下一次會議上將再加息25個基點」,「7月的加息可能是最後一次」。

伯南克表示,隨著租金上漲消退和汽車價格下跌,他預計未來六個月通膨「更持久」地下降至3%至3.5%的區間。「到明年初,我們將降到3%、3%之上一些,然後我認為聯儲局會慢慢來,嘗試達到2%的目標」。

伯南克表示,作為抗擊通脹的代價,美國可能會遭遇經濟放緩,但他強調任何衰退都可能是溫和的。「我們會看到的是失業率非常溫和的上升和經濟放緩」,「如果明年出現嚴重衰退,我會感到非常吃驚」。
一般估算係利率跌1%,1年期債價就升1%,30年期升30%
咁tmf仲要計埋槓桿計compounding effect,所以好難估,但贏面唔會細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞