炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
唔一定會跌到傻既,唔好有太多主觀意識
而家sem break 我好夜訓的
冇寫程式
而家又拉番上去真係多空雙殺
呢下好撚鬼啦 感覺到要跌一跌了

走現貨先
重點關注eth! 到佢跳戰頂部,呢個係第4次如果出現假突破,空單盈利空間好大!
唔好見到一條咁撚大既k線就覺得多頭強勢,嚴格嚟講eth係係1822-1932已經形成交易區間,區間低內發起既大線k係冇意義既,因為底部發力到壓力容易出現動能衰竭,加上會有咁大升幅係因為上一條k線吸引大量空軍追空(參考4小時交易量)被爆倉從而形成強制買入力量推高幣價,爆倉所形成既動力係越快衰竭的
綜合兩點唔好追多!同留意有冇假突破
好似穿埋前高

但係又好似可以試SHORT
但現貨呢家野,佢而家都係1820 - 1940 呢個RANGE玩,走現貨除非你好大倉位玩DAY TRADE,如果唔係好似意義不大?
不要吧,起碼走多兩三條k先時,聽朝再諗,如果佢又出現急跌咁我認命我真係賺唔到呢啲錢
但而家空好大風險雖然有上引線,但係都係吞未型態。
等!
師兄 我一開始輸錢嘅時候又係咁成日見到啲潛在機會就好驚走寶直接入場,好似個獵人咁見到獵物就開槍打,完全冇計算過風向距離,咁樣做唔會有肉食,只會損失子彈
唔賺錢可以,但輸錢唔可以

Short呢啲咪幾好
師兄厲害
不如講吓開單邏輯,大家交流吓
我依家只做 幣本既Btc eth long, 細幣都係無聊玩下

主要睇佢上高位有無放量,無我就short
樓主好勁,你依家幾歲,仲差幾多年到30 歲退休
其實同炒期指冇分別
鬼唔知咩懶醒
當然知啦我指贏開/輸開 心態都唔同姐 係咁買 最後咪歸0
聰明,幣本草幣牛市先賣。
我成日都想做,但係成日都唔記得最後都係U本
我20歲,30歲退休係目標
冇架,技術分析應用於好多品種,攞嚟炒黃金原油美股港股都得,我會揀Crypto去貪佢波動大姐
係啦 你最醒
而家算唔算就吞末
咩叫就吞未,我講吞沒形態嘅意思係嗰條大綠k
而家似會高位盤整
點睇bnb 見好似同尋日btc差唔多咁 有長上影線
咁而家想做空eth就要等佢下次再挑戰1948,挑戰失敗先再short?
枝術分析來講,其實而家可以空了。因為出現咗完美雙k線反轉(綠箭嘴)。但我唔會做!
其一,所有幣都會被大盤影響,而家BTC處於區間中軸位置,冇人知佢上定落,如果佢上返去ETH一定會被影響,跟住拉。簡單嚟講呢一度賭緊大盤走向,只要要賭我就唔會做
其二,睇返籌碼密集區間(紅色線)1889,真係跌到落嚟大機會係1889獲得支撐,盈利空間唔夠,冇肉食盈虧比唔過1.5。唔做!
其實第二點原因唔係最大原因,因為呢啲情況可以透過推保本來避免風險,第一點先係我最主要唔做嘅原因
唔做bnb。 呢一隻太受消息面影響,就算技術分析出現信號,好容易被消息面左右市場,近排幣安太多新聞啦,我又唔係預言家啲新聞點報我唔知,所以唔做bnb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞