炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
所以話心態同自律,真係好緊要
師兄建議睇吓166樓倉位管理,我所有單都開到最高槓桿㗎,就係為咗嚇鳩你呢啲外行人
都係 由得佢哋講錢我繼續開心搵
你拎一蚊開10000倍都係得10000蚊倉位 不如你攪清楚機制先?
所以咪話佢外行
你今次睇4h圖? 有無圖講下今次訊號
其實都係前高磨左幾個鐘都上唔到去 short一short都合情合理 但個人覺得都係賭 勝算唔大
你可唔可以講吓係點足
係咪因為條MA落緊去?
無錯4H,紅色箭嘴就係我入場嘅K線,其實今次好簡單,好多人都捉到,唔需要理會,形態,均線,指標,挑戰前高(綠色箭嘴)出現假突破,證明上方賣壓同空軍仲好強,直接入場止盈set29500左右籌碼密集區(藍色線)。
我明 你係用 cross margin
唔係賭啊重點唔係磨左幾個鐘,重點係嗰支長上引長既K線,即係假突破,訊號好明顯了
下面答咗你,今次連ma都唔洗睇
其實都係前高磨左幾個鐘都上唔到去 short一short都合情合理 但個人覺得都係賭 勝算唔大
唔係賭啊重點唔係磨左幾個鐘,重點係嗰支長上引線既K線,即係假突破,訊號好明顯了
見你好似係枝燭 close嗰個位先short 係等枝燭完左先short定咁啱? 同埋你係咪唔會用細過4h timeframe?
我開單係2:00左右未收線的。好少會睇到1H,主要睇4H,每朝起身會睇1D同1W
想問你嗰個入埸位係點定 同籌碼密集區有無關?
見到強力訊號就入場,訊號方面上面已經詳細地講咗,籌碼密集區係關止盈事
知點解入埸 原本以為係枝燭收先入埸 但係點解30773 想問咩原因 好似睇4h張圖唔出有咩特別
冇咩點解純粹因為見到訊號嘅時候係30773
我個人見到訊號就做,唔會等收線先嚟做
明白 thanks
咁而家睇到D咩?

呢一大棍吉穿左前底29500,而家又收番上黎,姐係空軍止盈左,SHORT SIDE LIQ 完左? 咁可以LONG 番?
係但我唔會做,因為而家入去距離前高都600點左右利潤唔多,要利潤多要賭佢今次會破前高,一出現假突假又要馬上走人,原本都係得600點咁少,見到假突再走就仲少。加上我唔會賭佢破唔破前高的。
再加上枝針插太深唔太好set止損,最後結果係盈虧比唔理想唔過1.5我唔會做
再唔破前高既話,下次應該會跌到傻
但有時係我地訓教先發生,你有寫程式捉?
唔知呢兩針又死幾多人呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞