炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
BTC繼續係交易區間盤整,加上weekend美股唔開市係冇咩波動可言,通常weekend都少睇休息,今個星期成績滿意了
Sol 均價50 有無得繼續坐?
Ps 唔打算再溝
有心機等不如攞返啲錢嚟追
坐一定有得坐,幣圈4年一牛,去到下年牛市sol一定可以上番去。
但我係你一定止損,攞啲錢去埋伏其他幣,到時牛市一定可以賺番輸既錢同埋贏更多,但前提你要攞得住到下年。
因為繼續攞呢啲時間就白費曬,到時牛市sol上番去,一到成本價你一定會想出,因為你心理上經歷左好耐既痛苦,而你係成本價走完,已經係牛市,啲幣又升到7788你想買,又會買係高位,簡單嚟講攞咁耐得個吉,牛市4年一次抓唔住又等多個4年。
自己諗下
明白
自己本身無玩開幣
主力玩正股
因為個本唔大 唔想掂桿槓
單純唔想蝕 暫時無諗住再玩幣圈
如果你話有機會升返 可能等下算
投資去其他幣 我亂嚟怕輸得仲甘
本唔大 一律建議買$spal
Crypto k既幣你都推:0
開始有人入嚟搵食
好心佢搵食就開個post,靜雞雞留言有咩用
想知咩嚟

想知好似哩啲情況咁,巴打會點set 止盈?
我捉到個頂都冇用,成個跌幅我淨係食咗1/3

如果比我做會攞到藍線支撐再留意表現決定走定留,你可以見到藍線唔算好強既壓力係過往,嘗試左3次就突破,所以壓力支撐互換之後成支撐都唔會太強,如果藍色線就出現插針測試咁就走了,但圖內見到可以話係0阻力,咁下個目標位就黃線啫係下一個支撐,係圖上見到黃線係作為過往交易區間既底部,所以支撐會較強,所以難啲繼續向下,我就會一到黃線就走,貪既可能會關注埋表現,有插針驗證就走。
其實岩岩想教埋用ATR set移動止盈,好岩新手既方法,但計完發現trx呢啲幣都係唔岩用
btc eth bnb 呢啲岩用ATR多啲
有機會再試下短炒經驗唔夠唔敢揸咁耐 怕贏贏下錢變返做輸
巴打得閒再打教學文啦 多謝你嘅分享
Crypto K (Jpex合伙人)既Gamefi 項目
成班老千
想開Patreon?
Gamefi 龍頭sand 而家都搞到咁,呢個市場下年牛市比起L2好難發得起
btw買呢隻既人可能9成都唔知gamefi 係咩嚟
香港人真係好撚黐線同好撚賤,覺得有人免費比好處你或者俾你學嘢就既定佢未來係想出嚟搵錢
自問就未夠班收錢 同埋開呢個po都係為左盡綿力宣傳吓呢個圈子同埋技術分析啫
呢排我都賺夠
冇所謂啦,你覺得咁樣我都可以攞到你著數既咪唔好睇。
唔係個個都淨係追求錢

係#376 做空完ETH後呢幾日都只不過係玩下啲細幣冇乜太大收穫,喺琴日10點左右見到有訊號做多咗btc,臨瞓前見佢上到38,000幾就好安心咁瞓咗,起身見到雙k線反轉就平了,都係少賺。

呢啲盤面真係好磨人耐性同心態,好似我呢張單咁訓前見到贏緊1200U起身少左1000U,的確係好傷心態,但都要保持冷靜獨立地對待每單交易,呢啲盤面自己認為全世界叫曬救命又話多空雙殺自己冇輸少賺就足夠了,震盪行情係搵唔到大錢的冇輸錢已經好好了。

Btw反思呢單,如果遲少少訓都可以賺1000U左右離場,因為係1H級別4點出現左假突破(紅箭嘴),又係31000呢個位遇阻,正常冇訓呢條K一收就離場了
就算唔係gamefi都醒水啦,CryptoK 出既擺撚到明係scam
btw唔識邊個CryptoK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞