炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
不係 自爆唔答啦
你係咪讀中大?
唔係 自爆唔答啦
係咪工程狗希望你誠實回答呢一題淨係我唔會再問
唔是 讀啲好需要同人交流既科
收到你
所以我好有分享慾
Ching 有興一齊交流下?禾都係玩開btc eth,tg CALLMEBTCGOD
非常好,但套野係backtest緊,定係已backtest?bakctest緊係依家仲收集緊data,一路trade一嘔用一路收集數據。backtest左係已經收集哂歷史數據,有哂膀率負率咁
我冇咁專業呢啲只係我上youtube學再練習加自己經驗總結出嚟,但我真正上場前有覆盤做左100單左右係ok穩定盈利。 每個月20%係基本

今朝9點左右btc盤面出現多次回踏30000左右咁出現假跌穿後快速收回,所以開左張多,第一目標前高31000左右出現假突破就走,企穩就35000見
hello ching 介唔介意tg交流下?thx
有咩係到講啦
LM
想知主要係用咩交易系統?
可以睇番17樓
師兄你好 見到你成績咁好 想問一開頭你係點學睇市睇圖? 有冇咩書/yt channel/ 途徑 好推介?
終於賺翻 屌那媽
好耐都無推post
你好 我一開頭唔識玩亂咁買同賭錢冇分別,之後睇YouTube接觸左技術分析,先知道點樣睇圖同分析,當中令到我學最多嘢嘅YouTube Channel:羅晟Criss的交易工作
佢裏面有一個播放清單,係講價格行為嘅教學,有25條片由淺入深咁樣去教,由可以令你更加了解個市場點運作,咩係交易,交易係點搵錢,睇圖等。
而佢教嘅嘢並不淨係適用於Crypto基本上係有深度嘅交易市場都適合,例如貴金屬原油美股。
但係睇完之後自己復盤練習先係重點,因為每個人性格唔同心態唔同適合嘅方法都唔同,吸收咗啲資訊,再結合返自己自身經驗先係重點。
如果真係有心學嘅,你要有心理準備要花好多好多嘅時間睇片,練習。仲要未必有成果,好似我都係輸完一轉錢之後先慢慢掌握。
書籍推薦:股票作手回憶錄
但建議有一定交易經驗先睇,因為呢本書多數講嘅係心態方面,而你冇輸過錢冒犯過錯,你係唔會有感觸,亦都唔會有收穫。
呢個市場搵錢好簡單,難嘅係長期都搵錢。
長期都搵錢嘅只佔呢個市場一成,而其餘九成就係貢獻緊金錢比嗰一成。
所以要做到個一成一定係要花時間同埋努力,唔係嘅話全世界都發咗達啦
點睇jpc
炒呢啲都係運氣, 唔好諗住跟
股市牛幣市牛,講咩都得,
我上月尾Tsla call 到依加都賺返晒,一年後再貼倉
會每個月update
我做單時係唔會有主觀意識的,盤面比我既信息係點就係點唔會估,有出現信號就做就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞