炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
不過槓桿大時, 你d止損位會秒速比玩走
即係你冇睇到我166樓囉
都係嗰句睇咗166樓你就明。
其實槓桿對我來講,係冇分別
每一大段字我都好用心打認真睇吓啦睇完你有啟發又可以發表下,大家又可以交流下
因為冇相反方向嘅order俾你出貨
通常都係有消息先出現呢d情況
巴打你咁後生就會咁諗真係好
希望你多啲分享知識,大家一齊努力

利申 519前入坑目前仲輸緊,嫌現貨周期太慢近幾個月開始玩合約
師兄用開邊間交易所會出現呢啲狀況?
基本上一線交易所一定有做市商提供流動性,除非你話幾千萬U咁就有可能有呢個狀況
sorry 我本身意思唔清楚,係高波動時散户d單排係尾咪會gum
但係討論呢d 0.01% case 有咩意思
Bybit 之前KYC 咗仲開到合約
OK,咁係到講都好,已留名
呢啲就真係啲黑天鵝事件時有機會發生
咁咪最好 又唔使vpn 最方便
大家有興趣既 可以一個月update一次倉位
我會!呢個圈子好多野想話比大家聽,遲啲想介紹下一個人叫肥宅比特幣,佢由20萬人仔炒到2億,唔靠技術只靠心態。唔知大家有冇興睇

師兄要賺錢千其唔好嫌慢!耐性真係好重要,呢個市24小時開,4年一狂牛,大把機會,缺既從來都係子彈唔係機會,能留子彈到機會嚟時已經跑贏8成人,大部分人機會嚟前,已經冇曬子彈或輸都仆街亦都冇信念去捉住機會。

就好似我上面啲分析不斷強調個信號要夠強先會入場,唔會見到啲潛在信號就去馬
有嘢學就乜都睇 坦白講中國嗰啲技術分析真係冇香港嗰啲老千味咁濃

你都講得啱,哩個時勢定投儲下幣等牛市到真係實冇死錯人
不過大幣漲幅有限,20萬最多變100萬
風險同回報一定係成正比,大幣最穩講真係冇腦賺錢,風險低回報自然低,有能力研究啲幣既背景既咪埋伏下啲altcoin,但記住冇呢個能力就乖乖地玩番btc,eth。有時候咩能力既就賺番對應既錢,不自量力既最後下場就破產。
利申下年狂牛睇好arb,不過大家真係要do your own research 唔好諗到冇諗就跟我,你又點知我唔係個個不自量力既人呢?
呢個我認同,睇左咁耐真係未遇到個我覺得有料既本地人,我大部分知識都係係大陸啲人學番嚟。
我哋本地個啲就日日吹奏jpc。唉
不過有時幣背景+技術好,唔等於佢價格一定升,多人用個幣價都可以係谷底
成班收晒錢日日喺度打擊其他交易所
一係就造神整啲明星效應
洗腦洗得好勁架佢地,班中年人乜都唔識,信晒班KOL介紹JPC
真心覺得攞住幫大家認識新技術區塊鏈嘅名號不斷sale JPC嘅KOL最撚可恥。
佢哋根本care嘅嘢係呃啲唔識嘅人不斷入金,原本唔識嘅人都唔會變到識,佢哋都只不過以為係一項投資產品,唔會明白背後嘅原理亦都叫唔醒。
而家香港嘅風氣就已經係覺得Crypto係scam,到時候去到爆煲一刻就會有更加多受害者認同呢個觀點,圈外人亦都唔會深究啲乜嘢,只會跟着個風氣繼續笑鳩我哋。所以呢班KOL根本冇為呢個圈子貢獻啲咩,反而係蠶食緊,真係好撚可恥。
利申:有friend喺嗰間加密豹番工,嗰度上堂嘅人全部都係啲阿叔阿婆,上堂嘅時候淨係會教你開戶同埋買JPC。過程中會不斷派錢根本唔關乜嘢投資交易事,但係班阿婆因為有錢收第二日就會攞住幾十萬幾百萬自己啲棺材本all in JPC。
當全世界到布局緊Crypto香港係會因為呢班KOL退步一大截。
咁其實100蚊10x同10蚊100x 個倉位價值係一樣輸既錢都係一樣只不過%唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞