炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
唔講咁好多貼左倉先!
我知呢到唔多 加埋另一間玩現貨既交易就10萬左右 但我都仲係學生投入得有限 大家盡量笑我小朋友搵幾萬就咁開心啦
呢個係其中一個用得最多既交易所,香港發牌通過後啲舊ac玩唔到合約 所以特登新開的 順便記錄而家真正識玩之後既成績
開呢個po主要係留意到連登對crypto比較仇視同唔理解想幫助下想了解既人同希望多啲人接觸呢個圈子而改觀。
觀迎未接觸過問背景既,新手問交易上既!
留名睇你輸返晒
係咪rbhxmarket?
用咩方法去炒
玩幣歸趙
係因為btc上番定你day trade追到先
咁陰毒 如果大家有興趣可以一個月更新一次倉位
我玩開day trade同現貨,但係daytrade真係要時間學習 一開始唔識玩嗰六萬蚊就係咁樣輸,不過好彩有買現貨,嗰排有升對沖返少少先輸得冇多,建議daytrade一定要好好學習同埋唔好將所有資金淨係玩一樣嘢
daytrade 近排冇買現貨
冇用幣安歸唔到趙
用咩 strategy/algo 先
得個 PNL graph 有咩用
用啲乜嘢出入市策略
tsm 教教主
咩平台?
其實幾勁, respect
有無諗過點樣拎返D錢出黎
講咗合約先:除咗每個月嘅CPI同埋FOMC基本上都唔會睇宏觀消息,幣圈好多消息都係Delay同埋博眼球,所以基本上淨係會睇圖,我嘅策略係用20ema 40ema 60ema做順勢,當三線分散呈多頭排列,會係價格回踩均線出現價格行為(例:長下引線綠k,吞未看漲,十宇星突破等)做多,如呈空頭排列則反至。

同埋會適當參與震盪行情,因為趨勢行情雖賺但難出現,如果震盪就唔會睇均線而係畫支撐或阻力,係支撐位出現價格行為做多而阻力位則反之。

現貨會參考周線級別既RSI配合貪婪恐慌指數,歷史上每次出現爆升前貪婪恐慌指數都會出現深坑:25以下。RSI一樣參考20以下但不能只參考因為有機會會出現銳化就等於無效。
簡單嚟講:只有貪婪恐慌指數25以下 輕倉參與
只有RSI出現信號 不參與
RSI+指數出現信號 積極參與
別人恐慌我貪婪!
多數淨係會做BTC ETH 有可靠消息少量參與山寨 例如近排做咗一單LTC減半利好。但山寨就比較少長揸
唔好意思第一次開post唔識規矩 下面答咗你有咩問題歡迎繼續問!
而家香港想玩合約又安全基本上得bitget, 開個新AC唔好做KYC,然後開VPN。 因為以我所知一線交易所得佢係可以唔使K Y C都玩到合約。
現貨就冇咩所謂一線交易所都可以用,推薦OKX同埋Bybit因為佢哋個資產證明做得比較好
有冇tg grp 想join
多謝支持,多多交流
真pro,平時都冇咩睇greed fear, 研究吓先,合約time frame 15m ? thanks ching
用緊apex得30×
平時咁啱生活上想買嘢幾千蚊嘅咪轉數去Bybit做p2p
如果遲啲真係賺到大錢嘅,應該會面交做OTC

呢度係比完全冇接觸過嘅睇:p2p嘅意思係平台做擔保嘅出金或入金行為,而出金嚟講平台會凍結你嘅USDT,直至到對方過咗數,你收到啦你再撳放行,呢度建議大家開一個新嘅銀行嚟接受呢一啲數,推薦開虛擬銀行因為方便,收到對方啲錢後,我會即刻將啲數過去平時用開嘅銀行,因為有聽過同行話收到條數後第二日唔知點解撤回左咁就乜都冇晒,我咁樣做就最安全

面交OTC: 只要你上網搵USDT出入金就會搵到好多資訊

總結其實你夠了解同埋做足係好難俾人呃,見到連登成日話Crypto係scam多數都係源自於唔理解,但喺我角度來講你弓解清楚先唔會俾人呃點都好過講一句Scam然之後完全不聞不問
冇啊,呢個都想講一講,一開始唔識玩,成日見到啲人好勁比會費就可以跟著玩,但其實佢哋贏錢嘅時候咪po出嚟,輸錢都唔會講,最後俾晒會費最後都係輸錢,呢個都係點解一開始輸咁多嘅原因之一,總結唔排除真係會有勁人俾你跟到,但係真係少之又少,有個個時間同埋成本去搵邊個勁不如自己好好學習
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞