炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
Jpex 合伙人之一 Btw 你入左Jpex 苦主group 未,未入可以入黎睇下Jpex 堆證據
根本唔一樣,賺夠係樓主比你賺,佢唔賺
但宜家樓主教大家,邊有人蝕底先?
再者,冇人迫你睇架喎
樓主可唔可以詳細講下琴晚10點你係睇咩信號
我有入,不過我覺得呢單嘢大家理性看待囉,兩邊我都有聽,撇除自己主觀諗法,客觀數據嚟講JPEX係真係有問題嘅,鏈上數據真係冇得呃,建議大家都聽咗兩邊意見,再自己諗吓唔好見到邊變多人撐就盲目信,呢個圈子do your own research好緊要

btw 8號時清倉左jpex 過曬去平時做合約個ac 搞到幅收益圖變左咁

jpc賺左5000U左右,都算係我自己炒幣炒返嚟,放返落幅收益圖到應該唔過分掛
唔好意思遲左覆你 呢個係均線既進階用法,開單思維同之前個啲都唔同。
首先有個概念就係均線不單只係較強支撐咁簡單同時係一個推動級別,一段成功既趨勢係回踩均線後理應創新高or新低(取決於現時係多頭定空頭行情),亦都可以利用呢點嚟判斷現時趨勢強弱。

首先ema30方向已經出現拐頭向下(藍色箭嘴)代表多頭力量弱緊,大機會繼續震盪有機會趨勢逆轉,同時價格已經由係均線上方變為下方啫係均線由支撐變壓力,亦都由向上既推動級別變成向下,但係第一次接觸均線(綠色圈)並沒有創新低啫係下跌唔超過紅色線,加上好快地第二次接觸均線(黃色圈)但都未能擊穿紅色線創出新低,兩次接觸均線都未能有放量下跌證明空頭出現衰竭,再加上ema30都由拐頭向下變得平整,兩個形態支持開多加上價格係區間底部上方空間大,高盈虧比所以果斷入場。
呢次信號相比之前都難得多,有咩唔明就問
大家特別留意聽日核心cpi,今次預期比前值低得誇張所以我係會炒的,但大家都小心做好倉位管理,最好唔好跟我,我好怕害人輸錢我輸得起唔代表你都得
巴打你心目中高盈虧比係指幾多?見你話最少做1:1.5
係最少1:1.5,呢單係有2左右
每次交易盈虧比都應該最少有2先做得過
1:1.5真心少左d,不過可能你勝率高
你擺返入自己wallet 未? 定會keep 住係jpex 炒?
呢個就真係好睇個人,盈虧比越高勝率就越低,不過盈虧比比起勝率更重要
我咪話轉返去bitget繼續炒,仲係jpex玩合約?唔好玩啦呢個平台滑點又高 做全倉又有問題,手續費又貴
做人務實少少啦,當你追返咪又係打返個和,唔知你做乜鳩,俾心機讀書啦
語氣廢老到 你繼續番一世工啦實會發達架叔叔
要取個平衡啦 反正100次trade之後條數係要有增長就得
我呢排做左幾個trade 最底入場都係1:2 (5 mins timeframe),有個1:4左右中左止盈,有個1:10仲揸緊
,呢兩個係4H timeframe。不過我唔係玩btc
30歲巴打
我已經睇哂羅晟啲行為價格,MACD,VEGAS通道,斐波那契個啲片
大概可以整個交易系統出黎,睇信號入場出場
學完之後都未用過 睇哂上邊啲片都用左好多時間
你覺得我可以實戰操盤未? 定係仲有好大段路先可以操盤
我覺得可以試下開個低槓桿逐倉感受下先,我一開始係玩3x 跟住5x 然後10x
我冇膽所以冇開過100x 承受唔到個壓力同埋想比自己容錯率高啲
簡單講即是兩次測試突破雖然失敗但都有支持,而且平均線由向下變到向橫,即是空軍勢力減弱,所以就可以入場?
請教埋巴打係邊支k入場?
好奇師兄玩咩品種,攞到1:10既單應該都係牛市結構
喂啊我仲讀緊U得20歲咋
未用過就一定唔建議實戰,買個tradingview會員先,有個palyblack功能,求其揀個日子睇btc 4H playback到而家,用你既系統練習,並記錄,做超過100單都可以穩定盈利就過關了,最緊要一定要用playback咁你先唔知未來係點走同埋練既時候唔好自欺欺人。
同時你可以用好小錢去做實盤,因為playback有個唔好處係一秒就會出曬一條4H既k線,但實盤係會睇到呢條k呢4個鐘既波動,係好唔同的,所以playback練習過關只不過係第一步,之後最緊要既倉位管理同心態係最難,講真心態呢樣野冇可否認,真係要輸過錢先會明,技術你閉關睇片練習可以好快搞掂,但心態睇幾多都冇用冇體會過真係唔明,我認識既所有交易大師都輸過大錢
唔係,兩次係指接觸完均線沒有出現新低
樓主你點解唔將你個 strategy 量化,做一次完整嘅 backtest?
你反正都係機械式操作,量化咗佢先發揮到呢種模式嘅力量,唔使令自己再攰,又增加到盈利
再進一步你甚至可以用 PineScript 程式化佢,有得幫你 24/7執行
入場k線方面因為今次既信號係來自形態唔係K線既價格行為所以我睇個信號就入場了,冇注意k線咩樣,你可參考番我開單時間就知邊條
我玩外匯同期貨,全部都係大路嘢
4小時timeframe基本上唔洗理佢係咩市結構
依家1:10係外匯單來 不過今晚CPI好chok,分分鐘1:6止盈就俾佢打中走
因為我0識量化 同埋我唔肯定我個套可唔可量化,想問量化可以偵察到形態信號?例如牛熊flag 蝙蝠,鯊魚,M頂W頂個哦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞