炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
樓主你點解唔將你個 strategy 量化,做一次完整嘅 backtest?
你反正都係機械式操作,量化咗佢先發揮到呢種模式嘅力量,唔使令自己再攰,又增加到盈利
再進一步你甚至可以用 PineScript 程式化佢,有得幫你 24/7執行
因為我0識量化 同埋我唔肯定我個套可唔可量化,想問量化可以偵察到形態信號?例如牛熊flag 蝙蝠,鯊魚,M頂W頂等等
係CPI一出大機會上下插針,btw想問外匯期貨個啲槓桿係咪冇可能可以好似幣圈咁去到百幾倍,係咪想有肉食本一定再夠大的
其實我都係新手玩左半年多d你講嘅槓桿我無乜點理 反正佢俾我開就得 俾個例子你
我上星期個本係12K美金 用1%風險就係120美金,玩AUDUSD開左100000個單位,IB話我開10萬個單位就係用左差唔多130K+美金 咁你就計下個槓桿比係幾多
好似仲撚癲過幣 我遲啲都研究下外匯先,技術分析好中黃金同外匯
識人專玩黃金都搵到食 不過人地玩開15分鐘以入timeframe

睇嚟幣圈對cpi既消息已經唔會有太大炒作 利好但都升唔郁 之後可以唔使睇cpi了
識技術分析玩啲交易深度夠既品種 咩都搵到食
而家bitget都開唔到ac
用vpn都唔得
琴日橫咗成日睇唔透佢想升定跌,結果瞓醒就升到呯呯聲
外匯無6個RR都唔想做10RR係基本💪🏻
支持師兄
Ripple v SEC
Ripple won
多謝指教
哩啲消息真係追唔到咁多 真係賭局嚟
樓主知唔唔仲有咩平台trade到合約
Bian,Bybit,bitget都用唔到

依家連kucoin Gate io都開始禁香港
MEXC
睇tg group
Google 'Rose Premium Signal'🌹
Get the popular channel with 140k+ subs
All news you need
認真呢,我之前開左而家開VPN玩合約都得,可能新AC冇了
真係我喺爆聲之前見到有訊號做空左,然之後止損左。做空之後係浮盈左一段時間,但係估唔到xrp贏咗官司全部山寨起飛,呢啲新聞面真係冇辦法
我依家都係用Bitget加VPN,之前開嘅AC而家我就真係唔知了。
不過真係冇辦法嘅用zoomex啦
唔洗理上面啲人點屌你/笑你
玩咩都唔緊要
最緊要識收
賺到錢要識走輸要斬
身邊太多人”賺大錢”繼續貪落去結果倒輸身家
gchi
我有諗過賭一場做多,但真係搏唔過 就冇做
又冇理由高追,宜家開咗張空單等回 但好似開早咗
欣賞樓主咁大方分享自己既交易系統

啲財演收你一萬幾千上堂都係教呢啲架咋
大佬 個trend 點睇都係Long 啦
如果你係順緊trend 就唔係等緊回啦。。。
無惡意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞