炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
支持你
多謝賞識
好少會做山寨,盤面冇規律技術分析唔夠準,近排淨係做過一單減半利好
不過近期係正面
因為EDX裏只可以交易四種BTC, ETH, LTC, BCH
其中BCH已經升咗一倍
所以LTC都係處於大利好

俾啲唔知乜嘢係EDX嘅人睇:係一間新嘅交易所,由Charles Schwab, Citadel Securities同 Fidelity一齊搞,簡單來講三間傳統金融嘅巨頭,屬於大利好新聞
多謝賞識 師兄
59樓答左你
多謝師兄賞識
冇逼你睇
出現危險訊號後已經少賺離場同埋反手做空並止盈出局
希望追高嘅師兄們冇事啦
一日賺一皮嘢,我呢啲學生仔今日滿足了
屈機 收唔收徒弟 想學野
我仲想問你有無中招
你點解可以咁肯定去開 125x ?
你理得人地咁多
唔係喎, 佢食咗個波既 90%
其實唔易做到喎
係咪買咗 300U ?
我覺得我自己並未夠班收徒弟
想學嘢專心睇晒我講既野就可以
每個回覆我都好俾心機
倉位管理,其實我開既係名義槓桿,開幾多倍都好我輸嘅錢贏嘅錢其實一模一樣。
好簡單,每開一張單之前set止損係必須的,而每一單我會冒總資金5%嚟開,簡單來講我淨係接受自己止損淨係會輸5%,嚴格保持同執行
好似我今張單咁:止損set左31300 =2%
我開單嘅金額= 580U(我5%總資金) /2% =29000
所以計埋槓桿我開單嘅金額係達到29,000就OK,無論係開10倍一百倍都好,我都只會開到29,000。
所以點解我上面可以咁自信咁話,我除咗新手嘅時候收到一次爆倉email之後冇收過就係咁解
我全部單都係開到最高槓桿的,只不過係呃下啲外行人,曬命嘅時候睇個percent會好誇張
今次嘅訊號其實幾明顯,有玩開技術分析嘅人應該都會捉到
加油 我都係幣圈3 4 年,暫時未見過玩合約埋數係賺錢既 祝你好運
最勁見過2皮上7球 最後都係清袋
有嚴格遵守同埋做足倉位管理應該唔會啩
btw多謝支持
online-game 建議師兄Google搵吓乜嘢係Crypto
blackrock會on9到幫隻game幣申請ETF?
咁的確做到就係 可惜既係無咩做到

Btw 點玩都好唔好借錢就無事啦
見到100倍 不如買大細 唔知幾日歸0個戶口
唔好覆呢啲啦Ching浪費時間 幾年前都覆唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞