炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
其實係 我雖一唔想既就係帶單,贏就大家開心,好似上一單一止損就屌鬼。所以都係分享下入場邏輯大家一齊學下算
想問下有冇師兄捉到呢波爆升可以分享下入場邏輯
我自己係開左空之後止損左既,雙頂結構有冇人想知點解會開空雖然止損左
咩兩條K線 唔太明講多少少?
me 9up
多謝指教 賺少少平咗
ok
SMC?
睇錯 乜嘢係K線…sorry

兩祿棍 係for me 判斷趨勢
趨勢即係重複,所以兩祿

btw 我係嚟學嘢 順帶share 吓自己睇法

不斷叫大家買既arb
未買嘅唔好追高,而家唔係狂牛一定會有回調之後先再買
照樣講下點解開空啦
一下打回原形
Cash out 到再講啦
你全副身家已經準備好隨時去中心化
其實你知唔知咩叫去中心化?😂😂
幣膠嘅去中心化係指將自己袋入面嘅錢, 變成人地嘅錢
樓主29k可以入埸未
好可憐🥹
建議樓主俾d時間學下programming, 人手唔會行得遠
樓主就嚟消失咗一星期 上嚟報下平安啦
個trend仲long 唔long
大家幾日冇見
呢個幾星期去左玩唔係香港,都少睇盤,最近上次止損完後,旅行時見到有信號就做左個btc多單,但最後行情唔比面否決信號我就平倉離場了。總結今月頭係好做既,不斷係29000-31000震盪無腦高空低多都賺到錢,但月尾震幅越嚟越細係連30500都上唔到,而我係右側交易唔會掛單入場所以震幅細既行情我係應該避開唔做,否則就好似而家咁連續止損,所以呢單後暫時唔會再做btc等有大方向時再參與,而家主睇eth同利用消息面做下細幣。仲有多一星期就滿開po一個月到時再揭曉我係輸撚曬定點啦

下面上單入場邏輯:

入場係紅色箭嘴處既綠k,入場前可以見到波動係十分細而持續既細波動往往都係大行情既先兆,加上入場前一條k係深度插針測試支撐後收回,形成雙k線反轉見到呢個形態加上行情儲力既表演就入場開多,但之後可以見到行情冇持續放量而係緩慢下跌啫呢一刻市場已經否定左我第一個入場理由:儲力表現,所以果斷止損離場。 可能你會話傻架再攞多陣咪可以保本or少賺離場,如果有呢個諗法十分危險,你終會爆倉,我入場係有理由支持而呢個理由令我站在機率大既一方,唔係100%必贏,所以有止損時係正常我只需要確保冇犯錯,長期都係企喺機率大既一方,長遠嚟講概率就會尊重我,我就會可以長期盈利。 加上你而家見到後面既走勢先知後面會升番,當你真係做緊時點會知後面係點走?你又知唔會直接下插爆你倉?當否決左入場信號時除左運氣仲有咩支持行情係會向上?
我會研究吓 明白人手最大挑戰就係人性,只要一次失誤可能就會傾家蕩產好似 livermore咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞