炒幣輸左一年學費 之後追番你問我答

520 回覆
29 Like 239 Dislike
而家唔係2021牛市咁樣,波動比較細,daytrade都係喺睇4H, 我多數每一條四個鐘都會睇,每日起身由周線>日線>4H 咁睇

我唔算好Pro的,只係做到穩定盈利搵大錢仍需時間,同埋我所講嘅嘢學到嘅嘢一切都係上網,再加自身經驗結合。我不嬲都覺得心態先係最緊要,盤面係多變的,並唔係成日都可以按照自己劇本走,個重點係當離開咗自己認知範圍點樣去冷靜處理
聽都未聽過,建議轉平台 冷門交易所風險較大
點睇avax同埋sol?
$20同$25入咗之後跌到而家
仲繼唔繼續揸落去好?還是等到下年牛市有機會再上?
如果現貨就揸住吧,但合約就真係要止損了。
而家BTC市佔比持續上升,大部分資金都係去btc,要等到BTC企穩35000左右山寨先會起飛到時先有機會比你走。
等埋如果要買現貨建議arb今年L2新龍頭,參考番上年新鏈往往都係狂牛新星,例如sol。加上一定有唔少人好似你咁係高位買完等解套,所以舊鏈係上方會有較強賣壓。相反新鏈就冇呢個問題。
但你要有心理準備短期唔會升番上去走到,要等BTC企穩
我都係咁諗, 所以都有入ARB@1.3入咗
諗緊好唔好將AVAX同SOL一炮過轉去ARB勝算仲高
現貨都要KYC?
你覺得香港遲啲會唔會無曬玩合約嘅exchange
買現貨建議唔好見到跌就一炮過滿倉,因為你永遠唔知個底係邊,好似arb係1.8跌到1.3好吸引但你估唔到可以去到0.9,要DCA咁入。
最簡單既月供出糧就入,推薦月供btc因為下年減半+美聯處減息+現貨ETF既通過至少睇到8萬了
第二set一個理想倉位分分幾次入,例如我自己20%資金for arb現貨就分4次入,一出現rsi到25以下就入,入到自己理想倉位就停手。
現貨點都睇到下年,唔好太在意短期波動,心態最緊要
bitget唔洗但要vpn,其他一線交易所應該都要
其實而家已經冇得玩合約,我都係開vpn,係唔方便但長遠係好事,有監管先有新資金入場
真~巴打, 心態最緊要
加油 唔使灰,我哋而家入場都算早,而家佈局定當下年又升穿6萬,媒體又會炒作,韭菜全面入場就係幫我哋接盤
買在無人問津時,賣在人聲鼎沸時!
真, 錯失咁多次機會, 希望呢舖可以把握到
心態保持住,攞到下年一定冇問題啦
呢D人只係眼紅你的實力
呢鋪我就撐你keep going
Bybit唔係仲有
多謝巴打支持 遲啲有機會試每個月update
無啦,要係11/05之前kyc 左先可以,仲要係只可以algo 定乜
真係唔清楚了,我之前開既舊ac係玩唔到合約的,可能6月1日後既ac玩到
最好輸到凸、輸哂全副身家
5k U
擼下毛都唔只
巴打記得一個月再番嚟睇我輸到凸未
咁犀利 想知巴打收到幾多arb airdrop
你係咪讀中大?
我應該以前搞晒 我哩兩日仲開到單(輸咗錢)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞