做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
好勇敢可能講出黎真係會擔心外間人俾既comment, 不過佢都願意行出黎分享自己既故事,過來人講一句說話好過我地講一百句當初行出黎都一定付出左好多,跌低唔緊要,最重要係點起返身

另外都更顯家庭對一個人成長既重要性,細個冇Attachment,第時大個個性格同情緒都會好受影響,可能會好孤僻,冇安全感,或者多變,性格又會影響一個人係唔同環境既反應,有情緒又處理唔到,唯一靠既就係毒品,又或者細個冇attachment, 大個就為左得到伴侶或者朋友既attachment就咩都願意做,其實底裡都係敵唔過種孤獨同meaningless既感覺,調返轉講,所以行出黎既過程,身邊人既支持同外界既接納係非常重要
俾班仆街食撚死就算
其實你根唔洗存在,你地逼戒做乜撚,浪費納稅人啲錢養你又養佢
可以住精神科
想知社工點睇高可晴單case
可樂食完係似一次過隊左十罐齋啡
清醒同反應快

四仔high到你係feel到鼻尾都有感覺
好似射個下feeling hold 成個鐘咁
真係
聽過好多都
行行下街,突然覺得好on9,點解要食
就會唔食
真心求教都唔覆
Set & setting啊 等緊你啊
要講set and setting成匹布咁長,點講得乜晒呀
簡單啲講就係由對substance嘅了解、服用前後嘅準備等等

例如嗰隻substance 唔同份量大概會有啲乜嘢效果,你手上嘅係唔係真係嗰隻substance,有用test kit 嘅話你都會服用得安心啲啦

另外sitter 都唔係隨便搵,搵唔啱人反而有機會bad trip,
再者就係如果遇到bad trip嘅準備,例如準備你鍾意嘅音樂,呢啲方法都有機會帶你走出bad trip

另外就係服用嘅時間,揀一個冇人打擾到你嘅日子,唔會比任何公事、家事打擾到嘅日子去trip

簡單啲來講就係你越了解嗰隻藥物,就越能夠控制嗰種藥物,係你玩藥,而唔係藥玩你

我仲好記得n年前我第一次入手psychedelic, 我用咗三個月時間去外國網站搵資料、做research ,再搵個合適嘅日子先放入口,so far 玩咗咁多年一次都未試過bad trip,或者話我feel到開始feel 到bad trip嗰陣,可以stop 佢
多謝ching賜教
呢套好睇
連登毒L個個50K自hi已經夠晒hi...仲洗take嘢?
你係搓煙定係飛呀?
因為一野係好快燒完
你一食開就會追住食,係咁攞係咁食
一晚食幾千蚊係好平常
所以真係唔可以沉迷。係好燒錢的
唔係點流行,通常唔識用,用完就睇醫生.....
上面先有個連登道友
我冇上癮過
係細個嗰陣落d就有食,乜都擺入口
冇食十幾年
係近排同fd去私竇玩先會食翻幾野輕鬆下
平時係唔會食
連登仔最多咪隊草同菇
你駛擔心
仲有好多, 只係未hardcore到冰海洛英呢D
可卡因產業鏈係八九十年代南美所有國家嘅國民產業, 每日幾白噸飛機直送邁阿密
香格里拉 半島 w hotel 經理
點解你個表冇咳水既 定係唔當毒
應該L多過菇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞