做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
佢講緊。。。戒毒
毒品唔係物質
所以個問題係賺錢能力
毒品有冇摧毀佢哋心智
你真係眼有事連書都讀唔掂,成篇野邊度有寫唔順氣
真係迷幻wor, 我外國exchange個陣日日食
hard drug 通常係指白粉,都怪正苦90年代做宣傳做得太好,而家唔分hard 同soft la。
一陣佢會咬你架啦
拎p 牌咬人都冇撚用
如果有錢,純度高嘅白粉先至係無敵。
可卡因會食到個人成日有被害妄想、搞到自己好慌。
點解唔係
你覺得民主自由社會應唔應該禁止吸毒?
你朋友有情緒病可能係因為有你呢d咁既朋友
個思維好清晰 好sharp 無曬平時啲亂諗野 好清醒理性咁 所以會自信左
但索多幾下會好撚柒苦 飲幾多水都無用
點解「仔」一定係指男仔?唔可以女仔?
即係呢個世界assume左係男,女嘅話就一定要加個女字去說明?
好male-centric喎
識啲野
你既精神咪又係受物質層面影響
兩者根本互為表裡
咁佢問緊後生嘛 不是所有界別啊
Btw天真無邪嘅中學生唔識人又點嗌到機
拆家電話都冇啦 咪又係Mk Fd 帶壞

但唔否認食汽水咩人都有 但最多一定黑底個班
連賣個啲多數自己都食嘅
唔同國家唔同開法,聽聞首先會搵inositol(肌醇) ,會令吸食者感覺放大,容易上腦;之後落mannitol(甘露醇),味道甜甜地主要係幫助利尿。

主要落咩分量同落d咩我都唔太識,但廚師值錢就係呢d地方,因為好多化學野令到可卡因溝稀成本提高售價,同時令吸食者更high。

大家要珍惜生命遠離毒品,因為好廚師唔多,落牆灰落去你都唔知
You only live once . 有得試點解唔試

唔通到到老左先黎試?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞