做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
有錢人或老板或成功生意人多數都食。

唔係邊得黎咁成功。可以激發到工作時嘅激情,創造力,對生活嘅熱忱!

相信?你平時有收集開數據?
有冇高清版
同你講嘅冇衝突,事實上就係當年政府為左打壓lsd呢類毒品「同時」令到psychedelic treatment成為一個好politically charged嘅議題,停滯不前。psychedelic對於治療treatment resistant depression等精神病嘅治療效果其實係好promising,如果唔係對於psychedelic嘅妖魔化今時今日精神醫學嘅landscape可能會完全唔一樣
八成芬太尼都係某國出口去美國
朋輩壓力,好奇心,僥倖心態,都可能係醒悟左之後先有意志力去戒毒
真! chemistry 講藥果本書,一開始就講所以藥物都係drugs
如果我附近有人煮呢D野, 我聞到既話會唔會都中招?
海洛因,又被稱為毒品之王。

原因在於具有很強的成癮性,一旦吸食,用盡一生都難以戒掉。

根據相關研究,海洛因吸食者發展到以靜脈注射來施用海洛因後,能成功戒掉的機率不到3%,

換句話說: 有97%的海洛因吸食者將成為其傀儡。

有錢先好食
唔係死鳩硬
首先,你要問自己點解想食煙
譬如因為工作壓力、朋輩壓力、已經成咗煙癮等等
第二,你就要問自己想戒煙嘅原因
可能係因為貴,又或者對身體唔好等等
通常戒得成都係要自己覺得有問題
而唔係人地迫你
第三,你要了解如果唔食煙
點可以解決第一條問題嗰啲壓力
解決到你先冇咁容易食返
最後,你要有啲階段同長期目標鼓勵自己繼續努力

其實原理同減肥差唔多
巴打加油
https://youtu.be/zNT8Zo_sfwo

大麻用作醫療用
會聞到陣味 但唔會high 試過聞到有少少頭痛
利申 同樓豬同行 喺外國做緊 相信喺外國嘅吸毒者應該hardcore過香港好多 至少香港唔會日光日白吸冰
毒品合法化唔代表大麻唔係毒品
毒撚
Meth 建樓直接睇breaking bad
平時d社工就好似你咁
自己講完野 就當交左功課 完成任務
有事想揾你地傾下 就消失左

所以真係勁憎社工
Sexist
點解唔可以係傻女
樓主都幾on9
係咪比腦細逼開呢個po阿其實?
開個壇之後放工時間就潛水
咁既宣傳手段好低質
利申:同行都睇唔過眼
呢d帖真係值得收藏
冇答過問題
我屌你老母
mdma有3 months rule
啲口吻好loser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞