做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
係呀,點都係對身心唔好,所以,而家唔會再分soft drug or hard drug.
我講得唔好,我返工時間係食電子煙,vape pen,唔係weed
redbull係濕嗰喎
定係有redbull粉?

利申:冇經驗
乜都有人隊架啦
無話分咩人隊乜野 全部都on9不用分那麼細
好恐怖 可唔可以講下你戒果時係唔係好辛苦/點戒?
我個次食咗zopiclone 仲係訓唔到,結果加咗半杯威士忌,即刻出事
thc要OD係好難,個劑量係要好短時間內高到冇可能不過edibles濃度好高,加上細路咁細個,如果一次隊晒幾十粒個身體會嘔都正路
雖然我覺得條臭鳩一定隱瞞咗自己有隊其他野
For THC, there are varying figures, ranging from 1,260 milligrams of THC per kilogram of body weight down to 666 mg/kg. Even going with the lowest figure, a 175-pound man would have to consume more than 53 whole grams of pure THC all at once. And pure THC isn't something you are going to find in even the purest shatter oils and waxes produced. If we're talking commercially produced edibles, then you would probably die from an overdose of salt (3,000 mg/kg) or sugar (1,100 mg/kg) before even coming close to the threshold for marijuana.
係咩原因支持你從事依方面既工作,又要凌晨聽電話
有信仰?
小朋友耐藥性低
edible係一種高濃度攝取thc既方式
雖然我好懷疑香港d糖濃度
但的確有機會
巴打都好有心,如果無帶頭呢個 post,大家就無機會見到咁多分享,做社工真係唔易,真心 Respect 加油
始終幾年冇食 一時咁問我都唔係好肯定會唔會有咩記錯 始終食過好多隻 仲要問埋劑量有少少難答

複方嗰陣 一款for快速入睡嘅 如果冇記錯應該係Zolpidem 一開頭食過瓜子 但我覺得好苦 所以好早就轉食呢隻 呢隻我嗰陣都算係長食 冇話再試吓換其他藥 劑量係10mg 印象中已經係最高劑量

另一款就for冇咁易瞓瞓下醒 呢個就都試過幾款 所以劑量就唔係好肯定

我食過嘅如果冇數漏啦 應該最少有瓜子 Zolpidem Clonozepam Diazepam Lorazepam Alprazolam
正確嚟講係4排再加2粒 但42粒嗰次食嘅唔係瓜子 而係zolpidem 不過瓜子OD都有試過 具體幾多次同隊咗幾多粒就唔係好記得了 通常一粒瞓唔到我就加多粒 都係瞓唔到就再加兩粒 所以時有嗰晚特別瞓唔到就搞到食咗成排 基本上醫生開過嘅安眠藥都試過OD
柒夠就潛啦係要嗱返咋沙嫌柒唔夠咩
Lorazepam 呢個我嗰刻記錯名 我嗰陣想講嘅應該係Zolpidem 食過太多隻撈亂咗啲名
我都係食zolpidem, 但嗰晚如果一粒唔夠,我會加半粒,但已經好有罪惡感。估唔到有人會食到四十二粒…..

係呢,你買zolpidem 幾錢一粒?
冇食好耐 有日發覺失眠情況好咗 唔食都叫做瞓到 只係慢啲入睡 咁咪唔食
我屋企人話訓唔著,佢一個醫生開 zolpidem, 另一個醫生開Lorazepam 不過出面藥房搵唔到 Lorazepam。
好勁
試過第二朝屋企人打開雪櫃 夜晚淨低嘅餸冇晒 個個都冇食過 我都唔覺我有食過 所以搞到嗌交 後來先諗通 應該係我夢遊食晒
我比較好彩 當年睇公垃 $10一款藥 後來加咗價$15一款藥 數量就醫生開嘅劑量x距離下次覆診嘅日數 所以啲藥可以話幾乎唔使錢
我食緊你話唔苦果隻 其實都食左~一年,咁樣食法好驚會唔知咩事

最慘係好似毒咁但佢又唔似,我而家準時夜晚就想食一粒之後唔訓

ching我想問你戒果時有冇好辛苦? 定其實你根本都唔食都冇所謂? 我聽人講食你果堆藥 (benzo) 其實同吸毒冇分別,好驚
我都係好有罪惡感
屌其實Zopidem 好難控制, 我之前Google 我知有啲人會當佢tripping 咁用,我自己其實連對大麻都冇咩興趣

但Zopidem好難搞,其實食一粒我自己冇咩"好冇意識"咁做野 / 失憶,但我訓唔到覺其實一粒根本都唔夠

變左食多過一粒就有時第二日都唔記得做做咩,但其實食果時好爽
老老實實 我唔覺得會有上癮呢個問題 除非你話失眠反彈呢啲都計 所以冇話要「戒」咁 唔食除咗又變番瞓唔到之外冇乜嘢 起碼好似食咗4排嗰次咁 雖然我嗰晚咁緊張好想瞓到係因為有緊要事 但到天光都未瞓到之餘 又諗落好似食得多過頭 所以最後我係選擇咗去急症室睇睇好啲 都係畀咗樽活性碳我飲 然後等睇醫生檢查下 佢見我又冇話有乜問題就放咗我走 反而喺急症室等醫生嗰陣就終於瞓撚著咗

又或者例如第二日係星期六日咁 通常我嗰晚都唔會食藥 專登留定啲藥畀我食咗藥都係瞓唔著嗰陣加餐 咁嗰晚係會失眠嘅 但又冇話有咩戒斷症狀啊癮起啊冇食就個心囉囉攣啊之類 反正第二日瞓幾晏都得 失眠咪去撳下電話或者打下機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞