做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
依家我有做宣傳咩~ 我冇喎~
佢今次冇錯,尊重返
一張床 一對手扣 一對腳鐐
講真,想戒既係你呢個post討論只會勾返起啲回憶

無諗過戒既呢度就會變成架步

無諗過食既就會因為呢個post接觸多左

我總括一句,可樂同冰,不可一,不可再

心癮戒唔到但係又好想戒既,成日呃自己唔諗就無事或者食幾下就夠既,一律去自願戒毒,香港大把呢啲住院服務,過程同你去個畢業旅行一鳩樣。你話:「咁樣會影響家庭收入,會無左份工喎」。係架喇,鬼叫其他人定力夠好你唔夠好,人地一兩下就夠你就食半個橙都未夠?肯入去住院戒既,你叻仔唔洗住半年,一個月都夠。

同埋,未訓入棺材,都係戒緊毒。戒可樂對某啲人黎講係一世

利申:唔會再作任何討論
連登大把草撚
成班以為自己好型好chill
鬼唔望佢哋越玩越大食埋K仔可卡因
樓主快d做嘢捉曬佢地入戒毒所
樓主開完個post就潛咗喇 乜鬼你問我答 問完唔答就有
crack之所以叫crack係因為你要加水 加baking soda 再“cook"先索得 個cookin過程會發出啲霹靂啪勒嘅聲 所以就叫crack
通常啲人係smoke佢啲煙 普通cocaine係直接用鼻索
但crack因為係用燒完再吸 佢bioavailability比較高 容易high啲 所以都難戒啲 但係都因為個bioavailability 佢係平過普通cocaine 因為crack通常都會溝埋其他野
其實戒毒係咪到死果日
都有個心癮係到
搣唔甩
傻閪先會信為左追求更多既快感食k仔可樂

草都易戒過煙 話唔食就唔食

話會上癮 有都係心癮 唔食唔會手震腳震
身邊真係多人食 希望真係可以幫佢哋
真係可以食到周圍問人借錢食
講多少少,玩冰個班唔好以為僕冰爽完就算

大把人越追越唔夠仲要hold勁耐先噴出黎個班

過多排你就會自言自語控制唔到自己把口,俗稱上網,最後人地講一句好簡單既說話你都理解唔到。

利申:無食過
樓主自己有無食過?
做乜今日愛回家係咁播毒
冇食過叫人戒好冇說服力
Immm love with the coco
Baking soda
有無可能吸完毒先見到真實世界?好似matrix 咁
想知食到破產即係要幾多錢
呀社工你係咪新豬黎?食開個班唔會因為你講幾句就唔玩囉
如果你想撈返d 1x歲o靚仔上黎既咁ok我明,但如果你想撈返個d已經出黎做野有經濟能力個班我勸你算數.
成年人你點勸都無用,言語上係唔會勸到佢地收手.
再講要戒呢樣野第一條件就係要同班毒友fd斷絕來往,呢樣野係極難做到.
個D濕9 fd最撚鐘意就係叫你出黎飲酒,最尾又係你面前搓搓搓搞到你又想食返

btw你咁樣開post只會引到班兒登仔對呢樣野更好奇.
戒毒中心有幾多人入去係真心戒?
被判入去
無錢無生活費入去免費住
欠債得罪人,入去避風頭

其他院友唔係真心戒
你會受影響

職員又只係打工心態
好多都係請有懲教背景
當你犯人咁

去戒毒中心其實好難幫你戒
可樂係軟性毒品

入去隔下渣總好過係出面個世界輪迴

當然出返黎都好大機會食返

但亦都有好多出返黎之後控制到或者直頭唔食

如果真係要斷尾,一定係靠自己
十個有九個都係話「叮」一聲就諗通左之後就唔食,至於點樣「叮」個一下諗法出黎,就個個都唔同
會.如果地獄係存在既話.
介紹完產品又唔話畀人聽邊到有得買
樓主隊過可樂未?隊可樂正常唔會有幻覺唔會high,而係會醒
樓主擺明想跑數或者做project

但係咁樣肯定係反效果

因為樓主打啲野成篇農場文咁

未食過既呃唔到

食過既睇都廢事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞