做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
無論係身癮定其他原因,抽離唔到吸毒、或者唔吸毒就尋唔到開心,聽落就係上癮,轉個講法就係被毒品控制咗人生?
依家可卡因幾多錢1g?
估唔到咁多comment,我盡量慢慢覆
人地一晚都六位數….
戒下喇屌
由其明星
咩攞貨
你搞乜
樓主終於上水
老實講,有部份有啲錢既人其實唔會理呢啲
咁打丁都係

毒撚日日打丁算唔算比下體控制人生
11點先開工

社工咁好做既咩
之前都做過NGO
唔止香港 全世界做戎毒都好難 只係人地地方大 搞間Rehab center 容易D
講真以前接觸過40-60歲drug users
身世好多都係坎坷 加上食冰/可樂呢類心癮係好大
就算佢地入去坐完3個月戎左毒 最後都係悶/無寄託去食番
講真就算社工都無可能24小時陪住佢地 加上佢地個圈子都係個班人
隨時響條街撞番個拆家一定引佢食番
又係頭個下FREE DRUG 到佢食番又偷又搶都要頂癮
講真食左咁多年身體基本都玩殘 一多病痛又係食番去止痛同拎快樂
無限輪迴 你可以話有D食到OD 死都算係有運 起碼叫今世痛苦完
燒膠? 之前睇台灣YouTube 講
如果打丁打到影響生活,例如你打到性上癮,每十五分鐘就要打一次,返返下工都要衝入廁所,我就覺得算係。

所以個標準應該係,呢件事對你生活既影響有幾大。
我諗吸毒其中一個問題係,吸食既人對吸毒帶黎既影響有冇認知?
個認知又準唔準確呢?
例如好多廢老食煙都話自己食足幾十年冇事冇幹,
咁呢個理解又客唔客觀呢?

就咁觀察後生都係大麻多,但係最近真係多左好多可樂case,好多都得十幾歲,佢地有啲係半夜3更突然好down個陣打電話求助,但係訓醒又可能覺得自己冇咩事,所以跟進起黎都有佢既難度
梳打粉 玻璃 redbull都有
去speed dating啦
白粉係香港都算係老派啲既毒品黎,老一輩會見多啲
我都好鐘意睇
大把做i bank醫生律師食可卡因
認真問 草定煙對身體影響大d?
係好貴,所以好多時食到唔夠錢,一係就借,一係就幫手拖野,總之都係無間地獄黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞