做緊戒毒社工,開post講下可卡因呢樣野,你問我答

855 回覆
2192 Like 63 Dislike
食草真係冇乜問題
喺屋企自己隊就得

但啲煙剷必需要第一個仆街
成撚日喺巴士站個啲煙攻人
你覺得飲到微醺易訓d, 定食藥好訓d
幾錢一粒先係正常價呢?
Hkcc
有意識 嗰陣追到食咗成排久唔久都會發生 所以本身都慣咗1粒唔得就2粒 都係唔得就食多4粒 只係為咗一定要瞓到而追到食咗4排就得嗰次 同埋尤其嗰次之後 我食咗10粒8粒都未瞓到嘅話 會開始試下接受自己呢晚冇可能瞓到 然後去打下機算
喺急症室瞓着咗會唔會係一個睇法點?
其實都係㗎 甩底已成事實之後 個人放鬆咗冇咁焦慮 反而就自自然瞓著咗(再加上話晒都食咗幾十粒藥)
所以之後會比較易啲接受自己失眠?
我上網搵到有呢個戒賭服務

【新開展戒賭服務】基督教香港信義會社會服務部獲得平和基金資助,推出「i-Change賭博輔導平台」支援受賭博問題困擾的人士及其家人。

http://i-change.elchk.org.hk
都叫易少少嘅
我早幾年最犀利嗰陣時成日天光先瞓得着,而家有陣時都會醒幾個鐘先瞓得返
可以自行簡單判斷自己係米「藥物成癮」👇🏻
如十二個月內符合以下其中3樣,有可能已有上癮症狀

1.耐藥性:要不斷增加藥物嘅份量以達到所需嘅藥效
2.戒斷症狀:當停止服用,身心出現不適嘅變化
3.強烈渴求:渴望用藥,得唔到時會忐忑不安
4.欲罷不能:反覆努力嘗試減少/停藥但唔成功
5.生活單一化:花費大量時間,金錢同精力喺使用藥物,從而對其他事失去興趣
6.明知故犯:明知用藥會有負面影響仍持續使用

來源:https://www3.ha.org.hk/cph/imh/doc/information/publications/5_21.pdf

而更詳細嘅判斷可以搵番醫生,另外可能有啲情況係未到成癮,但不當地使用而導致明顯嘅生活,身體或精神困擾都算係「濫用藥物」。
社工果然好識講野
我成日都唔識覆d杜友話毒品好健康xyz
本身返咩工?
我有時都仲會瞓瞓下有種free fall 嘅感覺嚇一嚇就醒咗 但都叫多數瞓得番
吸毒都係犯法呀,條例就咁寫
但唔可以忽略進食Shrooms係會有喜悅感,而lsd好睇當下環境、想法、極多外在因素。
啲人點解會買到可卡因
佢哋邊到買
咪就係set & setting 囉,Shrooms一樣好睇當下環境、想法、外在因素等等,LSD一樣有喜悅感,所以唔係好明你想表達啲乜
Sor啊表達能力差
呢個係我個人感覺
每次shrooms kick in都會有種乜都好滿足
好稱心滿意嘅感覺 少少嘢都會好開心
但lsd無呢種感覺
認真想了解
有無得介紹多啲set & setting啊
點先係靚setting
我同一個環境 shrooms未試過bad trip
Lsd基本上久唔久就bad一鑊
呢個係網上平台 鳩up 多
同意你講法啊,有時越神秘既野越引到人去試,所以拎出黎講都係一件好事,同埋見好多Ching都願意分享點俾毒品影響,呢件事好滾動,要講出黎其實唔容易

btw, 最近真係忙啲,盡覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞