移英港人熱傳國會聯署 要求讓BNO簽證持有人獲取本地學費!!!

503 回覆
108 Like 191 Dislike
支那賤種係全盤免費明搶香港資源

香港人係只求比基本學費冇爭取英國資源

攞香港人同支那賤種無貢獻明搶嘢比,你係侮辱緊香港人

你條支那賤種highlight埋比你睇都唔明要我重覆屌多你一次,水平之低令人驚訝,正一垃撚圾
大陸人唔洗交稅?全部都剩係落嚟攞綜援?
買樓比稅要包你讀書
我去旅行周圍比消費稅係咪都可以保障退休
#團結
#蘇漂
#英漂

係,人哋英國BC明白事理,啲支那賤種真小人走去屈英國BC係小人,正一渣滓
你個腦就真係肉酸
當eu都仲有額外一個價
就算BNO冇local fee
我認為點都要比eu依架既價更低
因為國籍上我地同英國係有直接關係。
蘇格蘭好歹都係白皮膚講英文。
黃人黃皮膚, 英文都唔多識, 大把人IELS 都冇考,都諗住 r 福利
家母喺曾咀喎,你有興趣?我同你話佢知,叫佢搵你。
「唔好香港人圍爐」
「唔好要求福利做蝗蟲」

真係多無意義嘅不成文規則綁住自己
我知好怕畀人講圍爐同蝗蟲,但而家部份香港人係走向另一邊極端

爭取福利係好閒嘅事,如果真係令到當地民意反感咪調整下訴求同策略,唔洗講到又蝗蟲又乜又柒

咁好多大學本身都有特定course俾唔識英文嘅強國人讀,因為佢哋有錢
睇落似你好酸
BNO visa holder 有交稅
係好多
不論呢度定公海甚至啲落咗地嘅移民group都好多
呢度嗰班廢事講一係為反而反一係葡萄撚根本自己冇份去英國連BNO都冇喺度嘈埋一份
移咗嗰班先好笑
成班好似冇讀過歷史咁仲要潔癖到不得了
一講到福利相關話題即使嗰樣嘢係新移民entitled唔係public fund 都好
都會即刻俾人圍攻批鬥話你係蝗蟲係大陸哩
極端到癡撚線
做蝗蟲會做到又要返工又要交稅都算失敗
我就真係未撚見過

其實唔理留港定移英
正常有少少常識知道吓BNO歷史背景嘅都唔會出嚟批鬥
BNO本身就係帶有歧視成分嘅產物
現今世界特別係西方民主國家根本唔應該出現
所以我不嬲贊同班BNO如果啲福利係合情合理嘅就應該要爭取
合法嘅話攞盡都不為過
作為香港人仲要有BNO更加唔應該為英國佬諗藉口護航
唔好覺得英國俾你過去係施舍係恩賜
因為只要睇吓近代歷史對比返其他殖民國家再睇返BNO嘅背景同今日嘅所謂「移民」政茦就知英國佬喺香港人面前根本唔值得大家感恩
我酸乜撚
已經喺英國
你老母就俾好多支那人屌

光復香港 時代革命
典型白痴黃絲理論
我成日講,如果鬥交得稅多就叫有貢獻,咁中環班大陸佬會輸?
設個死局俾自己又何必呢
咁你都幾癲
用大陸人黎香港攞資源嘅邏輯套落香港人爭取學費平等
你點解覺得香港人呢個行為係等於大陸人搶資源
兩隻好唔同
我無覺得唔同喎
點睇#58?
香港人首先唔係英國人,係被英國人
奴隸主交易奴隸有SAY?

死咗老母都要比你帶嚟連登幫你頂,你真孝子嚟囉屌你老母

講返正題吖,你幫英國諗BC諗佢哋會輸打贏要,而人哋袋完着WFC你香港人交本土學費,你真係好on9兼真小人㗎懵撚
講到錢班移英賤畜咪又支那狗咁 上得床就掀被冚
屌 1980-90年代自民黨已經屌哂兩黨老母話歐共體人有居英權, 英籍港人就無, 擺到明玩種族岐視

香港有太多支那裔真係勝利球迷, 毫無原則可言
錯係要有ILR + 3 years residency, 99% 你要等5年, 除非你係有愛爾蘭籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞