移英港人熱傳國會聯署 要求讓BNO簽證持有人獲取本地學費!!!

503 回覆
108 Like 191 Dislike
有唔同 因為BNO本身係英籍 但因為冇得住英國 根本無從做到先住三年再俾本地學費 做唔到嘅起因係因為英國籍嘅人竟然冇權住英國而引起
英國政府冇欠你地
同埋你咁講拎舊錢過嚟食老本唔交稅嗰啲點計?97後拎bno visa剩係過嚟讀大學嗰又點計?咁又公平咩
唔比唔緊要,但連爭取呢啲民主自由人權都要屌都要無理阻止嗰班包括你,惡撚過共産黨賤過支那賤種囉

請你回應返,將香港人嘗試爭取交英國本土學費滅免少少拉支那賤種一直大種乞兒一蚊唔比搶舊香港各種由房屋、醫療、教育等資源,邊撚到公道?你係咪支持呢種右癌鳩up嘅賤種?
香港人屌鳩中國人攞福利
而家就做中國人要攞英國福利
本身英籍冇得住英國 呢個先係引致冇得住三年比本地學費嘅緣起
同新移民嘅唔同係 講緊有一班本身應該有得住英國嘅冇得住
香港而家就真係有義務啦,交稅換嚟嘅係明日大嶼水炮車鎮壓

你個思維對美麗新香港一定好滿意啦
我地香港人要有齊所有福利支持
洗唔洗等5+1 做咗BC之後再多3年? 定係直接住夠3年就得?
最好笑係有人幫班英國佬護航
由於她居住期限較法例規定少近2個月,入讀大學時無法受惠免學費

你講呢條女住唔夠期就發爛渣好肉酸?
你覺得大陸人喺香港咁做係有問題
咁點解你覺得香港人喺英國咁做係冇問題?

同埋可唔可以唔好用彩虹字 睇到眼都花
香港就係要得寸進尺
建議立立即派BC仲要免費派包機接港人去英國
再一人一間council House
因為英國欠左港人
香港人無欠左中國人
教育本身係政府投資黎等學生畢業後投身社會工作
父母之前邊到搵錢又有咩關係 冇需要拉埋一齊講
唔通孤兒就唔比教育佢?
97後淨係讀大學 讀完大部份人都係留低做野
政府仲比少左佢細個所有讀書開資

你唔比資源佢
佢黎到因為錢唔讀大學
咁最後咪又係社會上少左勞動力有教育
如果你本身係比佢黎移民
叫移民visa 你要佢黎生活 佢要交稅要做野
比醫療 同教育開支係正常政府應該做嘅野
其他可以唔比
https://www.ukcisa.org.uk/Information--Advice/Fees-and-Money/Ordinary-residence-case-law

都仲喺貼啲睇啲,你等撚登故意定真傻閪?

個most likely唔係definitely,仲要個別院校唔酌情唔批,要攪到法庭,你唔係咁都同我講3年“一定得”引我笑呀?
淨係識腐皮
好多乞衣
其實你係咪唔識英文
人哋英國政府覺得酌唔酌情、欠唔欠,咪合理爭取過後決定批唔批咪知囉

話時話,關你撚事咩?咁撚嬲氣急敗壞阻止右癌上腦,仲乜鳩咁嬲覺得唔公平呀媽屌你老母?
單講該英國人自己選擇移居外地冇交稅但留返英藉回流,攞咗英國同移居國嘅着數,諗乜撚呀,你條撚樣又輸打贏要呀?仲要幫英國諗BC諗輸打贏要,真心on9囉你屌你老母
你估?佢地讀完大學回流返香港咁點搞?
大把香港人英國讀完書都返香港搵錢 就算出咗bno之後呢類人都不在少數
英國大學教育不嬲都係其中一個最賺錢嘅產業嚟 唔好諗到好似歐洲大學為咗平等教育咁偉大咁
俾個例子你
葡萄牙國土面積國力資源好明顯少過英國
葡萄牙殖民地數量不下於英國,唔淨係得澳門
講近啲淨係印度沿海都一大堆
唔計澳門因為要被中國人,其他嗰啲只要你祖先係就算佢哋死咗你都可以by descent申請返

法國葡萄牙西班牙
大航海年代殖民國家喺現今世代仲有邊個會將自己國民分等級?
所以縮骨同唔夠資源一向都係兩回事
要鬧就鬧點解當年英國佬要賣甩香港仲要簽埋啲不平等嘅濕鳩聯合聲明咁去賣
唔係去幫英國諗藉口甚至blame the victim
夾錢打官司囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞