移英港人熱傳國會聯署 要求讓BNO簽證持有人獲取本地學費!!!

503 回覆
108 Like 191 Dislike
你就完全無理解能力零智傻閪,串撚緊你係支那賤種呀懵撚

5+1關你撚事?繼續留喺你嘅支那交稅交社保交MPF做你嘅支那韮菜啦支那賤畜
大種乞兒冇錢供仔女讀大學咪叫佢做學徒囉,喺連登屌哂鬼做乜鳩?又窮又酸仲要當全世界欠咗佢咁,肉酸到爆
老老實實 你地呢班中產係到屌話班後生影衰香港人
你地醜唔醜怪?
識幾個BNO既子女黎到 佢地quit 左u/ IVE 跟屋企人黎
冇書讀要打最低工資既工(最搞笑係打工要交稅 你就乜撚都用唔到) 你地諗清楚咁樣係咪為香港民族最好?
頂唔順又話人敗走番香港 咪就係呢D comment
食相好撚差
你係做到最好 即刻工都唔揾讀Mphil
一萬個簽名政府只會回應諗下先
要10萬個先會debate
搞咗3個月先得5%
唔洗ff啦
講到好似香港人有能力禁止英國政府做嘢咁
明明成個決策權都係英國人手上
講到咁多benefits
有本事就去叫D鬼仔鬼妹簽名
連一萬簽名都搵唔到 剩係識遷怒香港人
你地屌到班後生咁樣 仲邊會有人敢提出意見
聯署係向政府表達訴求既第一步 你地就不斷想滅佢地聲 你地內心過唔過得去?
你都痴孖根,你可以提出意見支持,我就唔可以提出意見唔支持?去到民主國家仲要迫人認同你嗰套。
家陣個聯署數咁少,又唔係唔支持嗰班使橫手造成,仲要委過於人
HKU Space, HKCC英國學位唔會收成25000鎊
個食相好撚樣衰
又開始屌票加情緒勒索
次次到最後都係咁
唔認同佢地就係五毛、自撚私、共產黨
英國政府根本睇中香港嗰種黎生本性,當地居民一罷工我哋就變得大派用場,咁以後公司就唔駛再睇當地居民面色,變相清洗當地居民。

首相阿差仲信口開河有得孔子學院繼續,明就明。
好多人一向用(香港人)個名義嚟行佢地嘅獨裁同共產思維
成班人仲話自己離開匪共獨裁係為自由人權同公義,嗰班友卻連年青人爭取讀書學費減免都都要批鬥,邊撚到有公義心邊撚到尊重人哋人權自由呀?

有時覺得嗰啲黃子華魚蛋論心胸脥窄連人少少學費減免都眼紅人嘅香港撚樣,英國政府真係唔應該救
咪借啲意黃子華我唔係佢fans嚟
都係個句

你入黎之前已經知道個遊戲規則

遊戲規則係可以變 但會唔會只係為佐你一小撮人而損害一大班人利益
上面兩批人可唔可以冷靜啲

一邊睇完個標題就話蝗蟲搶資源

一邊猛咁我係英國人應有點點點

有冇發現兩邊都九唔搭八

合法移居者或其子女可交回本地生價格學費

以為英國得BNO依種半戶籍?睇埋直布羅陀同福克蘭

而香港,未夠七年都係咁,97年前都係

英國本地生學費比較平,係政府補貼,定收學校賣學位嘅稅,搞清楚未?

嘈乜?

移咗民,人地生疏,好心就冷靜啲

我留港嘅都睇唔過眼
垃圾刁民幣
英國政府無錢,本地學費賺少你一半錢。點會肯
成十幾廿萬人移民,簽名嘅連十分一都冇,根本代表連大部分移民果班都唔撐呢回事。
其實最後都要搞,而且睇國會

加上提案研究審理討論投票,國會要過都三四年之後

你哋BNO佢哋點都要定位,只係家陣過渡期

移得民,就唔該當自己係英國人,之後先香港人

上面有師兄攞自己同啲出名垃圾嘅種族去比較

真心嘅,英國唔係美國,種族歧視冇咁佛地魔

要憎嘅垃圾,明顯高級啲族群,大家係有分架

拜托,做要做,但唔好唔理PR

我唔想你班BNO要食屎
我係覺得搞宣導班人如果就係依個POST入面依群人,咁真係人嘅問題多過政策本身支唔支持,笨拙嘅公關技巧,錯亂嘅政策解析,偏執易怒嘅說話方式;

唔好用抗爭果套,英國唔係香港,冇非友即敵,反之你要人支持,你只可以好言相勸
唔好跌入佢哋個邏輯陷阱
到最後又會去到blame香港人
係6700份之一都冇 個petition全英國人都可以簽
你替有錢人擔心做咩,你顧掂你自己好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞