移英港人熱傳國會聯署 要求讓BNO簽證持有人獲取本地學費!!!

503 回覆
108 Like 191 Dislike
其實係要睇bno visa 住夠3年之後
可唔可以用本地生嘅學費黎讀大學
如果唔可以就告得

而bno 依家未夠三年
所以講咩都無用
阿英國人隨時連英國人口幾多,國歌都未撚撚識唱啦英國人
其實直接D同其他移民學生一齊爭取學費減免
好過掛香港人牌頭
香港人係呢個moment有咩力量同政府deal
真係有牙力 早幾日就唔會有官員去香港la

再者大家仲咩住新移民呢個包袱
好難有立場嘈福利
啱架啦
英國欠港人既
係英國買野就已經要係俾vat
所以原則上無可能無交過
不過同意要住多幾年先俾用local價
如果唔係啲人讀完書就走都幾大件事
好多傻鳩以為而家係「英國優惠」,本身係英國縮撚咗水咋
樓契呢
無圖你話買白金漢宮都得
咁係因為當年大英帝國面積遠超其他殖民國家,所以近代面臨海外領土人口湧入嘅問題亦都大好多,冇辦法,資源唔係無限
大把bno港人成世人連英國都冇去過 英文都唔識多句
突然間有bno visa就講到好似英國先係佢屋企咁
大佬呀你之前殖民地嚟㗎咋 人地比少少人權你你就當正自己同個宗主國平起平坐
人地比個5+1你講聲多謝咪得 係都要不停挑戰人地政府條底線先開心 陣間英國政府決定5+1之後都冇bc你地先安樂
你口中班nigger做英國人果時
你祖宗隨時仲紮緊辮ar
未簽就快啲簽啦
支那賤種幾世紀以嚟入侵香港係明借團聚搶香港資源包括房屋、醫療、學位、綜援喎,即係支那賤種一直明食香港人免費資源

香港人只係走難去咗英國時,想用返本身自己人英藉身份入藉,同時爭取讀書酌情減免免交國際學生外人學費及可以交本地生學費,香港人在英無話要人免費唔交學費喎你條pro支那賤種嘅賤畜又拉埋香港人嚟同支那賤種比

屌你老母啦
如果成功爭到, 樓上反平權班人會唔會立下毒誓點都唔要,否則後代不得善終

香港人好得意, 永遠有班慣性拉後腿
例如反水客有飯民聖子figo chan去影人大頭交比共產黨
香港新移民都係香港人
我地唔應該歧視
喺就業等等要幫助佢地
你pro嗰班支那賤種食香港人資源幾世紀就真係肉撚酸
有咩問題 全英國剩係得你買樓先要交稅嘅?
有錢買樓冇錢交學費 大種乞兒咪你呢啲
屌戈啲係唔係英國都唔知,一係on9,一係五毛,唔使理佢地,覺得合理就簽,覺得無謂就pass。無謂爭拗就算罷啦。
香港最大問題係成左事當有100人有得分
會去做的唔多於7人,起碼30人圍攻做緊的人,其他就等開飯

縱觀世界歷史呢種格都好稀有下
始終跟住夠三年就home fee會好,爭取唔一定有,唔爭取就應該冇,點解唔爭取呢?同埋唔係要免費,只係畀本地學費咁解,同蝗蟲齋攞冇貢獻唔同囉。
英國自願離開英國唔交稅多年,要交返3年稅先攞齊全BC福利係另一個scenario

香港人97年被出賣失去英藉依家還返身份,酌情爭取返小小學費減免唔係全BC福利咁都要比你屌咁都要反對,你係咪咁撚極端右癌咁撚偏激?

你拉埋嚟講無撚大意義,只係你唔撚清楚啲理據啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞