巨商2023回巨心得

1001 回覆
87 Like 11 Dislike
大商人
玩天王 冥王 傳說 要課幾錢?
D裝會唔會好貴
如果唔課靠打料賺錢合唔合到
N年冇玩回鍋想玩私服hea下 係咪大商人會好D
我諗又未至於咁快執嘅 垃圾熱巨都頂咁多年
大商人睇落有系統性啲 似係同官方有路多啲
起碼唔使個launcher都要兩個window
如果你對佢依家版本滿意都玩得過
勸世
先講總結:咪玩台巨

台巨快樂玩接手之後開始玩
4個服
麒麟(舊台服)
天照(舊港服)
蓬萊(快樂玩新開)
梵天(最新開)

麒麟而家最多人
蓬萊第二
另外兩個都少人
而家淨係得麒麟會黃燈

台巨優缺點上面有ching講左好多
想補充少少

官方商城
mycard 入點
8591賣1000點約230蚊
入藉418點 約90蚊
封書268點 約64蚊
封珠138點 約32蚊

同玩家買會平d
因為活動搞到點品好多
未燒得哂,所以好多點品唔係跟點品價
同埋巨錢-點品-港幣 每樣換算都有水位
當你夠了解個市價水位重覆操作
係可以靠水位賺錢

舉個例 同玩家收
蓬萊ser
今日市價 封珠:港幣25蚊 巨幣15億 但點品價而家係1200萬-1300萬 即係16.5億-17.9億

最重要一點
近呢3幾個月 GM癲左咁封AC
無論你個AC曾經係課左幾錢
佢追到外掛AC 掂過既道具(包括錢,銀票,點品)
流入左你ac (直接交易,拍賣所,掛攤)
你就會比佢封+回收道具
當你淨係同真玩家交易
佢既道具係曾經經過外掛ac
係全部成條交易鏈封哂
無論你係第幾手
所以用小號接完再易自己係無用
佢而家追到尾

萬一唔好彩中招ban左
佢會要你email send 證據,證明你唔係外掛
即係你可能既whatsapp 對話 line 對話之類(如有)
同埋你過數紀錄(如有)
證明到你係現金交易,唔係外掛既存倉
跟住進入佢內部審查&回收
收完就解封
不過佢email 既效率係幾日一次,什至唔覆
而家一ban 基本等十幾日到廿幾日
無得玩,錢又比左,道具又無埋
唔交易先會唔出事
同埋台服而家係一個
你唔夠打既怪
你好難收到料,因為人數唔夠 除左麒麟
例如太初印冥料
天王戒指書 鬼滅人偶 元氣團之類
因為不嬲係掛仔打
玩家之前都係買掛料合左就算
合完都唔會打
新手有天王有冥都未必打到既
變左 老手唔打 掛仔ban左/無市場唔打 新/中手打唔到
好多野都有價無市
依家斷層太勁
老手爆機陣又有錢,唔會打料
新手岩岩出完天王又唔夠勁打料
得返1個方法,就係等官方d福袋
台巨大頻唔講得收巨 收錢 子彈 蛋蛋 H T FPS payme 呢d字眼
gm見到就ban
私服好似可以
台巨要收就入商團問團友最簡單
所以台服除左麒麟都唔建議
麒麟啲人仲會打料搵錢
所以台服唔洗問續唔續約 等你地自然流失就ok 叫台服班人打料?佢地收集控黎 唔係韓巨國巨個種生態黎
無錯,不過我直頭唔建議玩台巨,gm做野睇心情
人最多果陣,唔出力搞死外掛
好多人退巨
而家人少,佢出力搞外掛,同時搞埋玩家
仲要冧哂檔
email 唔覆,道具回收解封ac慢到爆
打機打到又認錯又投降又承諾唔再犯咁
你玩埋我果份
唔好意思 唔好話流失 依家越嚟越多人
其實你係台服開完掛 被台服人針對
繼而去唱衰台服真係好肉酸
一手好牌玩爛哂,果陣又話告私服熱巨大巨
隔住成個海點告呀
搞自己玩家就叻
淨係識割韭菜
乜撚都出袋
一出袋d價跌到仆街
封珠封書入藉都比佢玩到爛哂
晒時間
咁都認得到佢係掛仔
佢台巨出哂名啦 巨商id叫 歌先生
白卡仔一個黎 係連登其他post被人起埋底
一早有啦,結合現實var添

自己飛去非洲入貨,帶返嚟香港賣當跑商
櫻花樹下大爆料
https://lih.kg/uGjLKNX
#804 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

白卡被起底post
好明顯係出袋嫁啦 當手遊咁玩咁經營 外唔外掛 改版做下樣啦 你急佢唔急 佢做生意 同廣大玩家講愛咩😂
呢度唔止一個啦😏你知唔知咁講野影響好多人生意 好多人靠巨商搵食雖然我就退左巨 但都樂意睇下班友仔 笑下班友仔
2014年個陣有玩國巨 個時好多印尼仔玩
個時國巨既吸引之處係封書唔洗抽同埋搶怪會有機會俾人封
版本係遲韓巨一至兩星期 不過就係長期冇活動
如果有時間玩 國巨個環境係唔錯 而家唔清楚

之後玩過私服 4天王都玩過哂
去到尾其實都係要時間刷料升lv 同埋個server好唔穩定
最後人大左返完工都冇精力再去玩
間唔中睇下直播叫人玩當玩左

btw最好玩一定係爛橙時代組隊打冥海個期
出袋咪出袋,我無咩意見,岩心水就抽,唔岩就等跌價收,自由市場既野我無問題
佢ban9我,我玩唔到,抽唔到,收唔到,呢個先係問題
錢就識搵,都唔好話回饋,仲要ban9我
嘩,咁我同玩家收點品,我鬼知佢係咪外掛料
ban+回收處理
如果你同gm 係email 講呢句,你可以再等多幾日先會收到回覆
gm視角:哦,即係唔認罪,比多d證據黎證明下
又等幾日
證據唔夠,再比多d
所以好多人都係網上偽造對話紀錄(如果搵唔返)
趣趣認衰仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞