【真事/愛情/少甜】《如果可以,我想跟你重新認識》

573 回覆
66 Like 4 Dislike
睇到最尾呢章先嬲都算係咁
大家係咪都睇甜睇到悶了?
無㗎喇~無㗎喇~之後得翻最尾一場了
因為都係時候分手喇
情人節分手?睇下今次條仆街有咩理由先
唔好意思呀,我諗我都係唔應該再浪費你時間
你都係揾個鍾意你嘅男仔啦
bye~

未呀,仲要多少少時間
就快㗎喇
同埋都無一齊過 所以其實唔可以用分手呢個字
我都係跟你講分手架咋

連埋ig啲圖勁有代入感 睇到有啲心噏
煮飯真係好撚麻煩係重點
全部白烚算啦

你唔hide嗰句有啲hurt
前度同我講過好多次

「好呀!係你要求我㗎!」他高興地說。

Andus 更加猛烈地加大每一下的力度,加上他的大手不時用力地拍打在我的屁股上。

我承認這種行為其實感覺不俗,我也喜歡這種被喜歡的人征服的感覺。但若然每一下都至少能帶着他對我的愛,我會更為快樂。

只是我慢慢發現,其實Andus對我好像也沒有甚麼愛。又或者可能只有在品嘗肉體的時候會才會有一丁點吧。

他每一掌拍打在我屁股上的力度都很猛烈,完事後對着鏡子,我依然清晰地看到每一個赤紅的掌印。

或者因為近半年都只跟我做愛,一開始等待我上勾的温柔體貼早已通通被磨蝕,不再珍惜,換來的是他對我漸漸失去慾望的興趣和粗暴的對待。

甚至做愛的頻率也比一開始的一兩天一次,變成一兩週才一次。久違的這一次還是要我在床上主動扭動身體去勾引,他才願意放下手中的電話去配合我的演出。

——————————

某次完事後,我赤裸地坐在床上,看着床邊那個只顧着清潔自己的Andus,我忍不住再次問上我明明已經問了很多很多次的問題。

「其實我哋依家係咩關係㗎?」我平靜地問。

「嗯⋯⋯普通朋友?」他裝傻地說。

「吓?我哋咁都仲係普通朋友?」我太無語而追問。

「咁⋯⋯會扑嘢嘅好朋友囉⋯⋯哈哈」他笑瞇瞇地回答。

我已經數不清是第幾十次鼓起勇氣去追問後,最後得到了這個回覆。

到底怎樣才能夠被他珍惜呢?

——————————

時間仍然流逝,故事仍然繼續,我仍然會到訪他家,只不過次數減少了很多。由以前一星期五六天,到現在可能兩星期才一兩天。

男人總是犯賤的,當牢牢地黏在他身上時,就會不揪不採不懂感恩珍惜,當感覺到獵物快要逃脱時,又會開始扭盡六壬地去挽留。

我就像被Andus這個漁夫纏上的獵物一樣,因為被他太過粗暴地拉扯,即使用上再多魚餌我都只想盡快逃脫。

但自從我減少出現在他家中的時間,我們的關係亦因為距離而添上一份朦朧幻想的美好,感情亦因此改善了不少。

他會相約我到他家陪他吃晚餐,而且是他親自為我下廚,有時吃完就會擁着我,在那張我們在上面做了很多次愛的沙發上,陪我一起看電影到睡着。

嗯,我們已經不是每次到訪到會做愛,因為我實在不想成為他洩慾的工具。

我以為我們會一直這樣相處下去,直到我收到那通Whatsapp 訊息。

——————————

『我諗住帶阿爸阿媽一齊去英國,你一唔一齊? 08:55 PM』我哥在Whatsapp中問我。

這幾年每個人都在講移民,身邊也有幾個不太熟悉的小學、中學甚至大學同學,我都在IG、Facebook 上得悉他們移了民。

對於孑然一身的我其實去或留其實沒有太大分別,反而我大可以一人霸佔整個家,不用付房租下,就算只打一份兩萬也不到的工作也能養活自己。

但又因為我孑然一身,我其實不想就這樣孤獨終老。

我還在幻想早早就結婚生子,教導自己的女兒要好好保護自己,教育兒子要珍惜每個為他流淚的人,教導他們任何時候都不要輕易地開始一段關係,亦不能隨便地放棄一段感情呢。

我其實有想過一直在Andus身邊等候,或者他到了適婚年齡,就會考慮一直守候的我吧⋯⋯是嗎?

——————————

某個週末的晚上,我跟Andus吃過晚餐後,我便換上套衣服,打算出門與Yannie 見面。

「你咁夜又去邊呀?」Andus不屑地望着我問。

「約咗Yannie去飲嘢嘛,我上個禮拜咪同你講咗囉。」我沒好氣地說。

「飲嘢要着到咁嘅咩?」他不滿地說。

「今日室外有35℃喎!」我不屑地回答。

「定你呢排少咗上嚟,係去咗揾其他人扑嘢咋!」他輕佻地說。

「你知唔知自己講緊咩呀?你之前夠成晚都唔翻嚟,要我一個人響度啦!」我憤怒地說。

「咪講咗我去做Gym囉~」他不滿說。

「做咩Gym要做成晚呀!」我恥笑說。

「做完之後翻我阿媽度食飯嘛~」他不屑說。

「總之!你着到咁出去嘅,就以後都唔洗翻嚟喇!」他大聲地說。

「⋯⋯我比你講多一次!」我震驚地大聲說道。

他一臉不屑地別個臉沒有理會我。

「嘭!」

我狠狠地大力關上了門。

Andus總是喜歡以高高的姿態去俯視我,以及我跟他之間的關係。

我不否認一開始是迷戀上他那種理性的決策能力,但漸漸地我發現原來真實的我都想被尊重被珍惜的。

因為愛,我可以委曲求存地把自己塑造成任何配合他的形狀。

但我更希望有個人,能告訴現在的我已經足夠值得被喜愛,即使我沒有豐滿的上圍,即使我的確成為了200磅肥矮毒的代表。

或者我在Andus眼中就只是個用來發洩的蕩婦。

其實我不恨他,因為我從來都可以自行離開,我只恨透我自己,這個到目前為止仍然離不開他的我自己。
食屎啦 普通朋友喎🤢
屌你啦 普通朋友嘅話你理撚得我著咩出街啊?
講係就完突然反思到用錯名詞
歡迎新讀者
有睇IG圖應該有follow我IG掛
咁我淨係叫你記得比正評我啦
ANDUS真係好撚賤格 條友得佢自己
其實佢又真係無俾希望姿姿喎
問親都好老實答左佢既真實諗法
「會扑野既好朋友」=fwb
其實咩係單眼佬?
我係咪年紀大唔識依家年輕人啲名詞了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞