澳洲移民 你問我答 (31)

1001 回覆
32 Like 0 Dislike
竟然見到呢到d人想cut移民 想投LNP都幾搞笑
睇你乜嘢職業,我職業係純粹交文件,上網話有機會打比僱主抽查,我無中

多謝解答
可以,無衝突。
65分係基本要求。今年有收95唔一定明年或者之後都要咁高,同埋行州擔保未必需要咁高都可以受邀。

每個職業同地區都唔一樣,所以你要講清楚你係咩背景/major/city先。
【移民代理博懵揾生意】
又黎一粒搞壞成個行業個朵
有無八卦下
客觀 d 啦 住屋同交通都根本承受唔到

唔通好似 d 支那同咖哩咁

見到 "自己人" 就失哂理智 come come come 咩

而且所謂 "香港人" 有本廁所板就計

一堆燕瘦環肥乜都有 你估真係個個精英人才天之嬌子

依家門檻下調乜人拎得出幾個臭錢讀個書就入到嚟

不過對於想博吓計分移民嘅香港人嚟講Labor 對佢哋有利
如果仲係liberal 做我諗10個有9個都會躺平等HK stream
其實我唔會介意多啲香港人嚟,應該咁講,我哋冇權去阻住佢哋嚟,因為hk stream 已經寫咗入法例,就算佢過嚟讀垃圾科都冇法。

不過條友喺度屌票就好撚好笑
吓?你調轉咗講呀,liberal 就執7喎
屌票呢下真係好笑, 唔係LABOUR推個hk stream出黎

就算屌labour放移民,都唔關hk stream事,而且得果200個影響d乜
衣家係nz 有PR 未有passport
想去Melbourne 要搞visa係咪要都係189 ?
唔係講緊Liberal 輸淨Tasmania

係講緊labour 對內對外嘅policy 呀
Budget 對於辛苦工作嘅人嚟講係一啲幫助都冇
對啲攤大手板攞福利嘅廢老就有幫助

工黨不嬲大量吸收移民,搞到啲租貴、百物騰貴,大城市越嚟越擠迫,跟住拎晒納稅人啲錢去養懶人,只不過今時今日自由黨衰到就嚟執柒,ScoMo 又間接將自由黨咁多年嘅貪污同埋啲污糟嘢浮晒出嚟,搞到個黨一盤散沙,所以啲人就轉晒投工黨/頭其他政黨不過preference 工黨

不過暫時嚟睇如果你係想移民嘅,工黨做整體來講對你都係穩陣啲
兩個黨都係衰
都可以兩邊都唔係唔投,投Shooters, Fishers and Farmers Party果類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞