澳洲移民 你問我答 (31)

1001 回覆
32 Like 0 Dislike
點解個個大陸agent過拎完190唔洗留係到
但係有啲人又話要

哈哈… 呵呵…
你有?
你試下轉下語言,同唔好係手機上面搞。
1 係就應該都會比
2 Skilled Visa加分都可以考General
可以。
190好多時都會要求州政府個計分系統度有90-110分先會有invitation...(例如ACT 同QLD)
我其實2月個陣入左189+190
咁我想問下如果我而家再單獨開一個eoi for 189仲得唔得?
如果再開咁佢係會睇邊個account先?
我轉埋device 用埋vpn都唔得
唔知點解
我果時就係咁
諗諗下自己戇鳩左
所以189+190 果個update 左改成189 only
另外再開多個190 eoi
缺點就係189 果個application 又會去返隊美
但結局係我新開果個190拎到invitation
由我巴點睇黎緊移民局審批簽證系統改動
聽佢口吻好似唔想unskilled labour留係澳洲
會唔會對485或者189/190 Hong Kong stream有大影響
係囉 究竟想點
Umm not really....... ACT係自己有個matrix但depending on occupation,QLD都只係要求申請190的話要自己本身有80啫 (offshore)...
一係你直接踩上去約
唔會,咁onshore graduate都可以算係skilled一種嘛,所以485/189肯定唔會被cut,HK Stream的話參考返NZ Stream應該都會keep住既。
依家渣緊485會唔會有機會再快啲PR?
Visa 189個EOI, 只可以入一次英文試results
想問係咪正常
唔該晒!

巴打 呢個source係邊?
呢個消息未實嫁
係前兩日佢走出黎講
不過5月9日之前會正式公布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞