澳洲移民 你問我答 (31)

1001 回覆
32 Like 0 Dislike
ANMAC唔使3年工作經驗吧?
好的 👌 唔該🙏
我覺得今次改革同HK stream (191,189) 冇關係,不過大家都係嗰句,要搞就盡快

我仲有幾個月就可以申請HK189
由巴覺得機會大唔大?

唔知趕唔趕得切, 我出年年底畢業要做skill assessment先有495,每日都好苦惱好怕我簡d elective最後ACS唔批485, 最後一場空

如果改成自動送485可能我就唔洗go through呢件事
唔該巴打!!
想問下apply 左vic 個ROI 同埋submit左
係咪唔會再收到189?
請問會唔會對批student visa有影響
係變嚴咗定易咗?
見佢由gte變做student test
To answer your question ANMAC report overseas work experience if you have minimum 3 years or more. ANMAC does not report on work if its less than 3 years.
We acknowledge this is different to the Department of Home Affairs, however as the independent assessing authority 3 years overseas work is the ANMAC requirement. You may submit your two years’ work experience directly to the Department of Home affairs.

我之前問anmac 佢咁講
咁多位巴/絲,有冇咩方法港紙轉澳紙到澳洲係抵㗎?
用hsbc 開個澳洲戶口
香港hsbc 轉去澳洲hsbc
no
仲要佢真正落實個時都仲封緊關
你講呢堆不正常野好多都係LNP搞出黎
不過連登最鐘意右派政黨
covid 時期PR 如果返鄉下就話會取消PR

呢個冇聽過喎
上咗岸好自然就變保守㗎啦,難保將來自己都會係咁
大把人未上岸冇乜了解時事就盲撐
逢左必反
不過作為一個香港人,我會prefer Coalition 多過Labour嘅

Labour 整體上太軟弱,反正香港人都有HK stream ,其他嗰啲計分真係對香港人影響不大
用IB
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞